Blog

6 idei de amenajare pentru o bucătărie mică

Ne place să credem că atunci când bucătăria e pe placul nostru, și gătitul ia o altă formă. Printre numeroasele provocări din amenajările interioare, merită să amintim de amenajarea unei bucătării de mici dimensiuni. Și, cel mai important de știut, o bucătărie mică poate fi chic, poate cuprinde tot ce ai nevoie și poate să găzduiască cele mai frumoase dimineți.

Alege variante luminoase

Atât culoarea pereților, a mobilierului sau a plăcilor ceramice, trebuie să fie cât mai deschisă pentru a da iluzia unui spațiu mărit, curat și luminos. Poți alege alte obiecte din bucătărie ca și elemente de accent sau poți gândi în procesul tău de amenajare interioară, o podea din lemn sau plăci ceramice în diferite modele de culoare.

Folosește tot spațiul disponibil

De cele mai multe ori când ai în față un proiect de amenajări interioare, alegi un tip de mobilier mai puțin eficient. Atunci când există spațiu, poți gândi piese minimaliste, cu dimensiuni reduse, însă atunci când spațiul este redus, trebuie să-l eficientizezi la maxim. Proiectează un mobilier până în tavan, pe care să îl exploatezi cât mai mult în micuța ta bucătărie. Dacă te gândești că îți va fi greu să ajungi până la aceste piese de mobilier, poți achiziționa o scară foarte chic pe care o vei folosi și ca element pentru decor.

Masa extensibilă

Masa din bucătărie ocupă, de cele mai multe ori, un spațiu pe care dacă nu-l ai, chiar nu e indicat să-l umpli cu o masă de bucătărie rigidă. Poți gândi o masă extensibilă, care poate porni din perete sau chiar un bar multifuncțional, ca spațiu pentru depozitare dar și ca loc pentru servit masa. Dacă te gândești că aceste soluții nu sunt variante creative de design, află că arhitecții au gândit modele de-a dreptul impresionante, modele pentru bucătăria ta cu decor scandinav, industrial, clasic sau modern, cu accente orientale sau franțuzești.

Un corp pentru tigăi … suspendate

Da, această soluție este extrem de eficientă în ceea ce privește spațiul din bucătărie dar și foarte chic. Și să nu uităm că a devenit una dintre cele mai creative tendințe în amenajările interioare. O să-ți placă, mai mult ca sigur, mai ales dacă alegi materiale cu tentă industrială, precum fierul, sau cuprul, o alegere actuală. Vei economisi spațiu și vei crea o bucătărie cu un design unic ce-ți va purta semnătura în fiecare zi.

Rafturi pentru depozitare și decor

Acolo unde ai un spațiu liber, poți gândi un raft de lemn, sau de marmură, pe care să îl folosești pentru depozitarea farfuriilor sau paharelor tale din bucătărie, sau pentru a crea un mic element pentru decor, pentru a da personalitate amenajării tale.

Corpurile de iluminat contează

Vei spune că ele chiar nu pot să ajute în amenajarea unei bucătării, dar alegerea corpurilor de iluminat din această încăpere este mai dificilă decât crezi. Lămpile suspendate alese corect te vor ajuta atât pentru a defini spațiul dar și pentru a crea un ambient potrivit pentru camerele mici.

 

Sfaturile noastre sunt, în primul rând, despre personalizarea unui spațiu, indiferent de mărimea acestuia. Apoi, vom mărturisi că noi credem că atunci când lucrezi cu o echipă foarte bună și creativă, amenajările interioare vor căpăta forma dorită. Atunci când renovezi o bucătărie ai de-a face cu o provocare dar și cu satisfacția unui loc ce-ți poartă, fără ca măcar să-ți poți da seama, personalitatea.

 

Sursa foto: Pinterest

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to top