Blog

6 idei creative pentru amenajarea camerei celui mic

Ne plac la nebunie proiectele pentru copii, mai ales atunci când aceștia au un cuvânt de spus despre amenajarea camerei lor. Copiii sunt cei mai sinceri clienți, ei știu întotdeauna ce vor și nu se răzgândesc ușor. Însă tu trebui să vii cu propunerea perfectă pentru ei. Venim în ajutorul tău și îți povestim despre cum să amenajezi camera copilului, atunci când vrei să-i creezi un univers doar al lui, în care să se bucure cât mai mult de un decor care să îl reprezinte.

Accesorizează cu articole cu modele

Astăzi în amenajările interioare, totul este despre pattern-uri, de ce n-ar fi și camerele celor mici? Alege să aduci bucurie în fiecare zi cu articole în diverse jocuri geometrice sau urban jungle, modele ce se potrivesc pentru camerele copiilor. Poți picta pereții din camera copilului cu astfel de modele sau poți accesoriza cu perne colorate și vibrante, covoare cu modele florale ce pot crea un spațiu de joacă vesel.

Fii creativ cu alegerea culorilor

Când vine vorba de amenajarea camerei copiilor, una dintre cele mai grele decizii o reprezintă alegerea culorilor camerelor celor mici. De ce să nu alegi, mai degrabă, o pictură creativă cu vopsea pentru spatele pătuțului copilului în 3 sau 4 culori? Pe noi ne încântă dungile orizontale sau verticale super dramatice. Camerele copiilor au nevoie de cât mai multă personalizare, alegerea unor culori și modele astfel încât toate acestea să îi reprezinte.

Alege modele supradimensionate pentru pereți

Atunci când alegi într-un proiect de amenajare interioară culorile camerelor copiilor, ai putea să iei consierare adăugarea unor imagini ce pot crea un decor care să amintească de o mică scenă de teatru. Poți gândi un șablon pentru peretele camerei copiilor sau un autocolant pentru perete. Astăzi există o ofertă variată de modele personalizate în diferite dimensiuni, astfel încât imaginația copilului tău să atingă cele mai variate și năstrușnice idei.

Pornește de la o tematică și respectă toți pașii

De cele mai multe ori, băieții sunt atrași de călătorii iar fetele de păpuși, dar nu reprezintă o regulă. Majoritatea celor mici își creează o personalitate puternică, noi îi putem ajută să și-o dezvolte cât mai corect. Află care este culoarea preferată a celui mic și creează pereți în diferite nuanțe care să pornească de la această idee. Amenajarea camerei celui mic necesită un nivel ridicat de creativitate, atât pentru culorile pereților, mobilierului dar și pentru alegerea accesoriilor. Ei au nevoie de obiecte cât mai creative, multe dintre ele pot fi realizate chiar de ei.

Depozitare inteligentă

Cheia succesului pentru amenajarea unei camere de copil este alegerea unor soluții pentru depozităre inteligentă, fie că vorbim de mobilă sau alte accesorii pentru depozitare. Creează piese de mobilier pentru copii în care să eficientizezi spațiul, îl poți încuraja pe cel mic să intervină în schema de culori sau tema proiectului. Coșurile, tăvile, dulapurile cu sertare și uși sunt toate opțiuni bune. Atunci când camera copilului este spațioasă, ideal este ca piesele pentru stocare să fie gândite pentru marginile exterioare ale camerei, astfel încât cei mici să aibă un loc ușor de identificat pentru joacă.

Organizarea este cheia, fără a deveni o obsesie pentru control. Dormitoarele au nevoie de stocare deșteaptă, inventivă. Trucul este de a echilibra dorința ta de organizare cu multă distracție.

Totul este despre… distracție

Amenajarea camerei copilului trebuie să fie despre distracție și joacă, dormitoarele au nevoie de un factor îndrăzneț și jucăuș. Noi recomandăm ca în procesul de amenajare interioară să lăsăm imaginația să zburde mai ales atunci când lucrăm cu dormitoare pentru copii. Cu puțină ingeniozitate poți crea spații minunate, cu efecte din vopsea neobișnuite sau cu o tâmplărie creativă, realizată la comandă. Poți proiecta un pat în forma unei case, sau locul pentru citit și lecții în forma unui castel, un pat decorat cu lumini de basm sau o podea trambulină.

 

Copiilor le place să aibă propriul lor spațiu aparte în care să evadeze într-o lume magică. Ține cont cât de important este pentru ei să gândești un proiect de amenajare interioară care să îi reprezinte. Pentru adulți, un dormitor este un loc de liniște și calm. Dar oare copiii au aceleași nevoi? Noi îți mărturisim că fiecare proiect de amenajare pentru camerele celor mici a fost diferit iar rezultatul final, întotdeauna inedit. Ne plac copiii și ne place să poposim puțin în lumea lor, iar amenajarea dormitorului lor nu poate fi decât un alt motiv de bucurie.

Sursa foto: creativenursery.com, Pinterest, amara.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to top