Blog

Cum selectezi cel mai bun constructor?

Probabil că ai auzit deja nenumărate povești despre constructorii din România și știi că e foarte dificil să găsești o echipă în care să ai încredere. Găsirea unui bun constructor poate fi dificilă dar noi îți mărturisim cu entuziasm și încredere că lucrurile s-au mai schimbat. Ai toate șansele să găsești un partener de încredere atunci când decizi să renovezi iar noi îți spunem ce pași trebuie să urmezi.

Definește-ți nevoile

Primul pas este să-ți definești, încă din primele momente, nevoile. Unii constructori au o gamă largă de servicii dar există și unii dintre aceștia care se specializează într-un anumit tip de amenajare interioară, sau într-o anumită gamă de prețuri. Odată ce ai decis, încă de la începutul proiectului, cum va arăta amenajarea ta, știi și cu ce constructor trebuie să lucrezi. Ai nevoie doar de o renovare mică, doar a unor camere, ai nevoie pentru întreaga casă, cauți un expert în restaurări sau în tâmplărie, toate aceste întrebări trebuie să-și găsească rapid răspunsul. Ele te vor ajuta să alegi un constructor potrivit pentru tine.

Sursa foto: portofoliu 441 Design Studio

Colaborarea cu firmele de design

Multe proiecte, astăzi, capătă contur datorită unor echipe talentate de designeri de interioare. Trebuie să știi că dacă alegi să lucrezi cu designer, ai nevoie de o firma de construcții care colaborează eficient cu arhitecții. Echipa de constructori înțelege limbajul arhitecților și poate livra tot ceea ce aceștia își doresc. Dacă această colaborare funcționează într-un mod eficient, atunci proiectul va căpăta contur mult mai repede și nu va avea întârzieri cauzate de neînțelegeri și greșeli inutile.

Noi putem spune ce înseamnă o colaborare excelentă cu o echipă de designeri talentați și mai ales, putem spune cât de mult contează ca în echipa de construcții să existe oameni deschiși către un astfel de proiect. Putem da exemplu o colaborare de succes cu 441 Design Studio prin care am implementat un proiect de amenajări interioare special, despre care veți citi mai multe, cât mai curând.

Un constructor cu experiență

Experiența în orice domeniu este foarte importantă, deci ia în calcul dacă constructorul pe care îl ai în vedere a mai realizat proiecte asemănătoare și cum arată rezultatul final. Verifică dacă în echipa lor există oameni care au realizat amenajări interioare pe placul tău sau proiecte în care tu te regăsești. 

Raportul calitate-preț

Probabil, unul dintre factorii decizionali, prețul, poate fi de cele mai multe ori motivul pentru care alegem greșit constructorul. Sunt situații când prețul poate părea avantajos, dar el se va dovedi într-un final, cu mult peste așteptări. Pentru că orice serviciu excesiv de ieftin, nu va aduce în final un raport calitate-preț corect. Ideal este ca atunci când alegi să renovezi, rezultatul să fie pe termen lung și nu doar pentru câteva luni. Când execuția este greșită, într-un timp scurt se vor vedea și greșelile iar tu vei fi nevoit să gândești un alt buget suplimentar pentru a le repara.

Constructorul se mândrește cu proiectele lui din trecut

Poate ți se va părea un factor nu atât de important dar noi îți spunem cât de mult contează ca un constructor să se mândrească cu proiectele lui. Atunci când știi că portofoliul tău este excepțional, cu siguranță vei simți nevoia să transmiți mai departe. Dacă în discuțiile tale cu viitorul tău constructor îl vei auzi spunând cu mândrie ce proiect de amenajări interioare minunat a realizat, fii sigur că el este cel de care ai tu nevoie.

 

Pe lângă toate cele expuse mai sus, există întotdeauna și sentimentul că poți colabora cu cineva. E important să crezi în el, să crezi în omul pe mâna căruia îți vei lăsa casa pentru o perioadă. E important să vezi în el încredere, profesionalism dar și creativitate. Lucrurile s-au schimbat iar constructorii devin parteneri de încredere, pe care te poți baza.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to top