Blog

SFATURI – Montaj Gresie si Faianta

Desi nu este o operatiune atat de complicata necesita experienta unui meserias cu o mana buna si o atentie sporita la detalii. Inainte de a incepe lucrul se asigura ca exista toate materialele si unetele necesare. Unelte : galeata plastic, racleta, drisca zimtata, bormasina, accesoriu pentru amestecat, fir de trasat, ciocan de cauciuc, aparat de taiat placi ceramice, burete . Materiale : placile de ceramica,chitul pentru rosturi si mortar adeziv (se poate folosi un adeziv classic, un adeziv inbunatatit care are o putere marita ,sau un adeziv HP care contine adjuvanti ce maresc timpul de montare pentru lipirea placilor mai mari ). In acelasi timp trebuie sa oferim o atentie sporita suportului pe care se monteaza placile care trebuie sa respecte cateva caracteristici.

Ne asiguram ca suprafata este perfect uscata iar pentru a-i da adezivului o aderenta cat mai mare  avem grija sa eliminam urmele de materiale, vopsea, lacuri etc.

Se verifica ca porozitatea sa fie normala, asta pentru pardoselile de ciment iar pentru a evita fisurile si dezlipirile, suprafata trebuie sa fie dura si rezistenta . Si nu in ultimul rand pentru a evita defectele de montaj se asigura ca suprafata este perfect plana . Se masoara si se imparte camera prin trasarea celor doua drepte , folosind un fir sau o rigla , pentru a decide directia din care se porneste , asta in functie de cum vrem sa incadram ceramica (in raport cu usa si fereastra etc..) In cazul faiantei se stabileste inaltimea la care se monteaza aceasta( daca faianta se monteaza pe toata suprafata peretelui se va incepe de la podea, iar daca se va monta pana la un anumit nivel se va incepe de la acea cota spre podea) . Dupa trasarea liniilor pe pardoseala se incepe cu montarea placilor pe uscat pentru o dispunere cat mai eficienta si pozitionarea lor fata de peretii camerei .

Preparam materialul (mortarul-adeziv) si cu o drisca zimtata se intinde pe suprafata dorita , se intinde in mod uniform tinand unealta un pic inclinata asta si pentru o pelicula regulata.

Fixam placile ceramice apasandu-le ferm pentru buna fixare pe suprafata cu adeziv, folosind obligatoriu distantieri intre placi, ciocanim supraprata cu ajutorul ciocanului din cauciu si unui batator de lemn pentru a unifica nivelul placarii . Chituirea se face la 48 de ore dupa montarea placilor ceramice , se intinde chitul moale folosind o racleta sau o drisca de cauciuc.

Se curata placarea cu un burete cu apa si dupa 24 de ore se poate calca pe suprafata proaspat placata.

 Echipa CorpConstruct va recomanda sa angajati un profesionist cu experinta in domeniu, asta mai ales pentru lucrarile cu complexitate ridicata, iar daca vreti sa o faceti singur va ureaza distractie placuta 🙂

  Pentru sfaturi si solutii ne gasiti la adresa de mail office@corpconstruct.ro unde mesterii nostrii va vor raspunde in cel mai scurt timp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to top