Blog

Case din containere – o locuinta actuala, ieftina

Daca ai un container metallic si nu ai ce face cu el, sau daca ai nevoie de o locuinta ieftina sau un spatiu pentru birou, usor de construit si care sa nu necesite autorizatie de construire, aceasta este solutia ideala. Transformarea unui container pentru transport naval, in spatiu locuibil.

O casa nu inseamna neaparat o vila, sau un apartament intr-un bloc.O casa poate fi creata si intr-un spatiu mult mai redus, cum ar fi cel al unui container. Tot ce ai nevoie este un pic de imaginatie si o investitie initiala de aproximativ 1500 euro. (valoarea unui container SH)

Containerele sunt rezistente la apa si la foc, iar principalul lor avantaj il constituie faptul ca nu au nevoie de fundatie.

Poate fi amplasat pe un teren la munte sau in afara localitatilor si transformat intr-o casa de vacanta. Investitia este mica, iar daca doresti sa schimbi imaginea bruta, metalica, il poti placa pe exterior cu lemn, creand astfel efectul vizual al unei case normale.

   Interiorul poate fi amenajat intocmai ca cel al unei case; prin executarea instalatiilor si racordarea containerului la utilitati.

In functie de destinatia dorita (locuinta sau birou) se poate opta pentru o mobilare compacta, dar in acelasi timp aerisita pentru a nu aglomera spatiul.

Noi recomandam un mobilier multifunctional, ce poate fi incorporat atunci cand nu este folosit.

Un alt avantaj major al acestui tip de locuinta lipsita de fundatie il constituie usurinta cu care poate fii mutata; oferind posibilitatea proprietarului sa schimbe foarte usor locatia si chiar destinatia spatiului.

Ca mod de amenajare a interiorului unui astfel de container, nu exista nici o limita sau stil caracteristic. Totul tine de imaginatie. Se poate amenaja rudimentar, cu un minim necesar, sau poate fii dus la rangul de locuinta de lux, prin folosirea unor finisaje de calitate superioara.

Daca luam in considerare pretul redus al unui astfel de container, ar putea fi considerat o investitie imobiliara cu un cost usor de amortizat in viitor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to top