Amenajeaza-ti terasa cu lemn compozit
Un nou material aparut pe piata romaneasca devine din ce in ce mai popular in amenajarile de terase si piscine; fiind un material preferat de designeri si arhitecti.
Lemnul compozit WPC – wood polymer composite – este un produs inventat in Japonia in anii ’70. Este un amestec de fibra lemnoasa si mase plastice, tratat impotriva radiatiilor UV, a insectelor si a mucegaiului.
Fiind un produs compozit, nu lucreaza in timp – comparativ cu lemnul si nu are nevoie de intretinere anuala. Rezistenta mecanica la indoire este ridicata comparativ cu cea a lemnului – rezista la indoire de 3 ori mai mult.
Deasemenea are un grad mare de rezistenta la umiditate si intemperii. La cerere poate fi tratat ignifug, sporindu-i rezistenta la foc.
Acest produs se coloreaza in masa, ramanand neschimbat la uzura mecanica. Datorita rezistentei la radiatiile UV isi mentine culoarea si aspectul neschimbat in timp.
Este un produs ecologic , ce are un aspect foarte placut de lemn si este ideal pentru amenajarea teraselor, piscinelor, pontoanelor si a diferitelor spatii exterioare. Se poate folosi la garduri , placari de fatada si lambriuri.
Cea mai populara utilizare a wpc-ului in Romania este deck-ul.
Se foloseste cu preponderenta la amenajarea teraselor si piscinelor .
Montarea deck-ului pare destul de facila, dar se recomanda apelarea la montatori profesionisti. Asa veti avea siguranta ca deck-ul va fi montat corect, prinderile efectuate conform instructiunilor, iar pierderile la montaj vor fi limitate.
Suprafata pe care se monteaza trebuie sa fie curate si plana.
Materialul WPC nu permite folosirea cuielor batute cu ciocanul. Acest tip de prindere poate deteriora materialul.
Instalare deck:
1.Se monteaza structura de sustinere, dupa ce s-a verificat in prealabil suprafata suport. Montarea structurii de sustinere se face la un interval recomandat de 30-40 cm distanta intre randuri.
2.Se folosesc conectori specifici atat pentru fixarea placilor de deck pe structura suport cat si pentru fixarea placilor intre ele.
Daca se monteaza langa peretele casei – suprafata de deck are nevoie de o inclinatie de 5mm la metru fata de perete pentru a permite scurgerea apei.
3.La final se instaleaza elementele de margine. Fixarea se face cu ajutorul suruburilor din otel sau cupru.
Este recomandat sa aveti minim doi oameni pentru montaj pentru a evita deteriorarea suprafetelor.