Blog

Casa in copac – o poveste urbana

De la mijlocul anilor 1990, casele in copac s-au bucurat de o crestere in popularitate in tari precum Statele Unite si parți ale Europei. Acest lucru a fost posibil datorita cresterii bunastarii populatiei, dezvoltarii tehnologiei si acordarea unui interes sporit problemelor de mediu si dezvoltarii durabile.

Aceasta popularitate crescanda a dat nastere unor business-uri specializate in constructia unor astfel de case, cu grade diferite de complexitate. De la case de joaca pentru copii pana la constructii complexe, rezidentiale sau chiar hoteluri.

Multe zone din lume nu au reglementari specifice pentru acest tip de constructii, astfel incat prevederile legislative pot fi confuze atat pentru constructori cat si pentru autoritati – autorizatiile nefiind obligatorii- aici depinde de localizare, marime, scop si functionalitate.

Un exemplu demn de admirat – o capodopera arhitecturala – este lucrarea arhitectului Aibek Alm

asov -Tree House ( casa de vis) care merge dincolo de cele mai indraznete visuri.a-tree-in-the-house-in-almaty-kazakhstan-by-almasov-aibek-designboom-02

Amplasata in munti in afara celui mai mare oras din Kazahstan, Almaty, locuinta dispune de o vedere la 360 de grade si de un frumos brad chiar în mijlocul structurii cilindrice de sticla. Asta putem numi cu siguranta “ a house with a view”. tumblr_inline_o1kj7hJXMu1r71cwo_1280

Un alt exemplu de admirat il reprezinta Casa in copac situata in mojlocul Londrei.

Intr-un loc atat de ocupat ca Londra,in care totul se misca cu viteza luminii este important sa existe un loc in care sa poti evada. Deci, de ce nu te relaxezi in propria ta casuta in copac, situata chiar pe malul Tamisei?

O astfel de idee au avut-o cei de la Virgin Holidays –care au construit o casa in copac in Londontumblr_inline_o1ksf2w4rd1r71cwo_1280 Southbank. Ideea a plecat de la dorinta de redescoperire a copilului din interior, de amintire a copilariei si transpunere a acesteia in jungla urbana de astazi.

Casa beneficiaza de o minunata vedere asupra raului Tamisa. Daca va doriti sa petreceti o noapte acolo va puteti inscrie in tombola organizata de Virgin Holidays pentru promovarea acestui proiect –“Wonderlist”.

tumblr_inline_o1ksfyeFXu1r71cwo_1280Dar, aceste locuri de cazare nu sunt pentru copii. Aceasta casa in copac de lux vine cu propriul balcon privat, doua dormitoare, vedere la raul Tamisa si un bucatar personal.

Interiorul nu este mai putin spectaculos decat exteriorul. Proiectat de Hubert Zandberg, interioarele sunt decorate cu imprimeuri tribale si sculpturi africane.

O idee minunata de petrecere a unui week-end break inedit si spectaculos.

tumblr_inline_o1kssserUQ1r71cwo_1280

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to top