Blog

Materiale din viitor – Materiale termoformate – Corian

Un material unic, cu specificatii unice, forme fluente, organice, fara imbinari vizibile, cu efecte indraznete de culoare sau translucid. Formele ce pot fi create cu acest material sunt nelimitate. Singura limita o reprezinta imaginatia.

Material compozit, disponibil intr o gama larga de modele si tonuri. Aria de utilizare este variata.De la bai, bucatarii, spatii publice , restaurante si spitale, poate fi folosit oriunde datorita structurii neporoase si suprafetei aseptice. Nu se pateaza si este usor de curatat.Deasemenea este durabil si poate fi adus oricand la starea initial prin slefuire.

Suprafete solide de inalta performanta si estetica, acest material compozit continua sa evolueze si sa inspire designerii si arhitectii. Orice fantezie in ceea ce priveste forma devine posibila.

In procesul de fabricație, imbinarile pot fi facute invizibile prin unirea pieselor . Piesele sunt prinse strans si se elimina orice adeziv extra. Dupa ce se usuca adezivul, zona este slefuita si lustruita pentru a crea o imbinare perfecta, invizibila. Aparenta fara sudura este o caracteristica a acestui material.

Corian-ul este un material termoformabil. Cand este inclazit, poate fi modelat si turnat in forme. Se poate crea orice forma cu ajutorul matritelor si proiectarii. Asa cum mentionam mai sus, singura limita o reprezinta imaginatia designerului.
Special proiectat pentru a fi uimitor atat din punct de vedere vizual cat si al formei, acest material vine intr-o gama de peste 100 de culori si pattern-uri si poate fi personalizat si taiat dupa cerinte creand astfel posibilitati infinite de design.

Una din inovatiile aduse pe piata de Corian o reprezinta suprafetele reincarcabile. Astfel poti transforma o suprafata plana a unei mese intr-un punct de raincarcare al gadget-ului personal.

Pe langa utilizarea pentru bucatarii- blaturi de lucru – in ultima vreme mobilierul din Corian a devenit foarte cautat.

Astfel se pot crea forme unice, masute de cafea, lavoare, corpuri de mobilier. Deasemenea, placarile pentru pereti din Corian sunt din ce in ce mai des intalnite in amenajari.

Unul dintre principalii arhitecti ce au folosit acest material in proiectele de arhitectura si design datorita posibilitatilor nelimitate creand forme unice si futuriste a fost Arhitecta Zaha Hadid.

Sunt celebre deja obiectele de mobilier create de aceasta, precum si interioarele futuriste de camere de hotel.

Cu siguranta veti gasi numeroase utilizari ale acestui material in amenajarea spatiul dvoastra.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to top