6 obiceiuri ale unui constructor eficient
Când vine vorba de alegeri, acestea trebuie întotdeauna cântărite bine. În orice domeniu, contează să știi pe cine alegi și de ce alegi, iar în amenajările interioare, cu atât mai mult. Îți spunem, de această dată, cum arată un constructor eficient, din punctul nostru de vedere.
Din fericire, în ultimii ani management-ul construcțiilor a devenit mult mai eficient prin dezvoltarea unor noi instrumente pentru a simplifica multe dintre procese. Astăzi vorbim de proiecte implementate cu succes în domeniul construcțiilor, proiecte cărora noi le-am dedicat toate cunoștințele și pasiunea noastră.
1.Gândire creativă
Noi credem foarte tare în proiecte creative și credem că până și cele mai banale activități au nevoie de creativitate. În construcții, înveți că atunci când ai o abordare creativă, proiectul va avea un rezultat final de excepție, poate cu mult peste așteptări. O amenajare interioară are nevoie de o echipă și de un manager de proiect deschiși către noi abordări.
2.Planificare continuă
Managerul de proiect ar trebui să înceapă planificarea cu mult înainte de implementarea construcției și să continue revizuirea și dezvoltarea planurilor până la finalizarea proiectului. O amenajare interioară are nevoie de mai multe etape și fiecare dintre acestea necesită atenție ridicată. Proiectarea, pre-construcția și achiziția necesită fiecare o planificare extinsă și, de cele mai multe ori, acestea trebuie revizuite pe parcurs.
3.Comunicare eficientă
Da, în construcții, la fel ca în oricare alt domeniu, o comunicare eficientă e esențială. Atât veștile bune cât și cele mai puțin bune sunt la fel de importante atunci când pregătiți și implementați un proiect. Din acest motiv, constructorii de succes știu că o comunicare eficientă va simplica orice activitate, iar un flux de comunicare cu toți cei implicați va reduce numărul de e-mail-uri și apeluri telefonice de câte ori apare o problemă.
4.Colaborarea de succes cu arhitecții
Din ce în ce mai multe proiecte sunt implementate printr-o colaborare bună între echipele de arhitecți și constructori. Din acest motiv, constructorii trebuie să fie capabili să înțeleagă limbajul arhitecților în așa fel încât proiectul să decurgă conform planurilor. Ei trebuie să știe să descifreze fiecare schiță cât și planurile sanitare și electrice și să găsească împreună cu aceștia, cele mai bune idei și rezolvări atunci când apar și probleme.
5.Constructorul observă și pune întrebări
Proiectele de amenajări interioare au nevoie de oameni deschiși, oameni care îndrăznesc să pună întrebări atunci când nu înțeleg un anumit detaliu. Constructorii trebuie să observe atent și să pună întrebări, să se familiarizeze cu șantierul și cu obligațiile fiecărui om implicat în proiect. Construcțiile reprezintă un domeniu într-o continuă evoluție, cu noi echipamente, practici și progrese în fiecare an. Din acest motiv, un constructor trebuie să se educe permanent și să învețe din jurul său pentu gestionarea unui proiect de succes.
6.Grija pentru echipă
Un constructor de succes știe cât de mult contează să aibă o echipă dedicată și talentată, iar pentru ca acest lucru să se întâmple, el se asigură că membrii echipei sunt ascultați și răsplătiți cum se cuvine. Pentru o amenajare de succes este nevoie de o echipă talentată, o echipă în care oamenilor le face plăcere să lucreze.
Probabil că știi deja că am implementat de-a lungul timpului numeroase proiecte de amenajări interioare, fiecare dintre acestea cu o foarte mare atenție și pasiune pentru un rezultat final de excepție. Colaborăm cu birouri de arhitectură și știm cât de mult contează să învățăm de la fiecare. La fel se întâmplă și cu proiectele pe care le implementăm cu 441 Design Studio, proiecte pentru care am învățat ce înseamnă o colaborare eficientă dintre o echipă de arhitecți și constructor. Împreună am găsit toți acești pași pentru a crea o echipă de construcții de succes, o echipă care poate să facă diferență în amenajările interioare.