Blog

8 soluții la modă pentru podele

Începem acest nou articol cu o întrebare: când ai amenajat ultima data o încăpere în funcție de soluția găsită pentru podea? Bănuim deja ce ne vei răspunde și îți spunem că e important să iei considerare orice aspect atunci când decizi să renovezi. În fiecare an, designerii aduc în prin plan noi tendințe iar companiile de amenajări interioare găsesc soluții să le implementeze.

Recent, am finalizat un proiect impresionant într-o vilă dintr-un cartier rezidențial al Bucureștiului, unde am pus în practică viziunea echipei de arhitecți cu care am colaborat pentru aceasta. Ne-am declarat super entuziasmați să realizăm o podea care îmbină plăci de ceramică hexagonale cu parchet, așa cum poți observa din poza de mai jos.

Bambus

Bambusul este în tendințe de mulți ani, însă recent a revenit ca o explozie de culori și stiluri. O podea din bambus este la fel de dură sau chiar mai dură decât una din lemn. Ultimele tehnologii utilizează fibre interioare ceea ce ajută la un grad de rezistență de două ori mai ridicat decât soluțiile din trecut. Bambusul este la fel de dur sau mai dur decât majoritatea lemnelor tari, când este uscat. Un parchet de bambus reușește astăzi să imite foarte bine aspectul lemnului clasic.

Lemn recondiționat

Acest tip de podea este una dintre preferatele noastre, iar în ultimul timp am remarcat o serie de proiecte ale companiile de amenajări interioare în care lemnul recondiționat este personajul principal. Sentimentul unei încăperi cu podea recondiționată din lemn îți transmite acest aspect atemporal pe care cu greu îl vei regăsi în oricare alt tip de pardoseală.

 

Plăci ceramice de mari dimensiuni

Plăcile ceramice de mari dimensiuni reprezintă una dintre cele mai impresionante tendințe în materie de amenajări interioare, eclipsând în totalitate vechile modele. Deosebit de populare în această perioadă, ele vor fi pentru mulți ani soluții pentru decoruri dintre cele mai diferite, atât stiluri moderne cât și industriale, country chic sau contemporane.

Pluta

Te vom surprinde cu această soluție pentru amenajări interioare, însă pluta se remarcă în primul rând pentru calitățile sale uimitoare, precum izolarea acustică dar și confortul ridicat. Față de soluțiile din urmă cu mai mulți ani, o podea de plută este astăzi și durabilă.

Plăci ceramice cu modele geometrice

Sigur le-ai observat în ultima perioadă în cele mai noi proiecte comerciale și au câștigat popularitate și pentru amenajări rezidențiale. Există o mulțime de plăci cu diferite șabloane, iar noi credem că nu există o soluție pentru podele care să personalizeze mai puternic decât aceste plăci ceramice cu modele geometrice. Avem în portofoliul nostru lucrări executate cu atenție, pentru că acest tip de proiect necesită o echipă care să cunoască modalitatea de instalare a acestor plăci ceramice.

Terrazzo

Terrazzo este un tip de podea veche de mai bine de 1500 de ani și de-a lungul timpul a avut mai multe etape în design-ul de interioare, iar astăzi este din nou foarte populară. Plăcile cu model Terazzo sunt realizate din așchii din marmură, granit, sticlă sau alte materiale similare. O podea tip Terazzo este colorată, interesantă, extrem de versatilă și va fi un trend imens în acest an.

Rășina epoxidică

Comparativ cu oricare alt tip de podea, podelele epoxidice sunt luminoase, profesionale și au o durată extrem de ridicată în timp. Proiectele de amenajări interioare cu epoxy sunt extrem de versatile și creative. Am finalizat recent un apartament de două camere în București pentru care am ales o podea din rășină epoxidică albastră care continuă ideea arhitectului pentru un design modern cu accente industriale.

Mocheta

Mocheta a revenit în tendințele din proiectele de amenajări interioare în mare parte și datorită unei evoluții a producției. Acest fapt aduce, implicit, și numeroase noi modele. Producătorii pot crea o mochetă cu modele care variază de la subtil la îndrăzneț, cu fibre incredibil de moi.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to top