4 idei de amenajare pentru balcon
Dacă ne-ai citit deja blogul, sigur ai aflat că ne ocupăm de diferite tipuri de amenajări interioare. Fie că vorbim de cele mai simple, sau de cele mai complicate, de proiecte comerciale sau proiecte rezidențiale. Astăzi vă mărturisim că pe lângă numeroase încăperi de care ne-am ocupat de-a lungul timpului, construim și amenajăm și balcoane sau terase. Amenajările exterioare sunt, de multe ori, la fel de importante ca proiectele de amenajări interioare și vă povestim puțin despre ele. Ce se poartă și ce recomandăm, în funcție de spațiu, decor sau amplasare.
Ne place să le denumim mici oaze urbane de relaxare pentru că ele se tranformă din ce în ce mai mult în oaze de verde. Tendintele grădinăritului urban continuă, astfel că spațiile limitate din aer liber pot fi proiectate într-un loc sofisticat ce va rezista tot timpul anului.
-
Renovează balconul
Multe balcoane sau terase au fost de-a lungul timpului aproape abandonate. Nu au contat în planul ințial de amenajări interioare. Începe prin a zugrăvi sau tencui pereții, prin a alege un finisaj pentru podea pentru un aer proaspăt. Ai nevoie de un spațiu pregătit să cunoască o nouă înfățișare.
2. Un nou birou în aer liber
Recent, am implementat un proiect de amenajări interioare într-un apartament din zona Nordului în care proprietarii și-au dorit să utilizeze balconul ca o extensie a camerei de zi, în care pot chiar să și lucreze din când în când. Oricât de mic ar fi spațiul, poți oricând gândi amplasarea unei măsuțe cu scopul unui spațiu de lucru. S-ar putea să-ți placă atât de mult, încât să nu mai vrei să pleci la birou!
3. Alege aceeași tematică pentru decor, mobilier, accesorii și plante
Poți porni amenajarea de la o plantă de bază sau de la culoare care să-ți caracterizeze micul spațiu. Balcoanele de mici dimensiuni au nevoie de proiecte de amenajări interioare care să pornească de la două culori principale. Un spațiu redus are nevoie de puține elemente de mobilier dar care să îndeplinească mai multe funcții. Un copac în balcon poate primi lângă el o măsuță cu un raft inferior și de două fotolii pentru exterior. Din același material poți amenaja rafturi pentru depozitare dar nu uita: un spațiu mic nu trebuie încărcat. Vrei să te bucuri de timpul petrecut pe balconul tău, deci trebuie să implementezi un proiect care să-ți placă și să ți se potrivească.
4. Mica ta grădină din..balcon!
În ultimii ani, grădinăritul a căpătat o mult mai mare popularitate după ce s-a dovedit că sporește sănătatea mentală și fizică. Ne e mult mai ușor să ne conectăm cu mediul înconjurător. Fie că ai un spațiu redus sau unul mai extins, poți planta propriile tale plante. Sunt mulți cei care s-au întors la plantarea ierburilor sau chiar legumelor în balcon. Și este un proiect de amenajări interioare foarte chic, dacă știm cum să alegem amplasarea sau ghivecele în care le plantăm.