Blog

Tot ce trebuie să știi despre design-ul industrial

În proiectele de amenajări interioare, nu există bariere. Ne place să credem acest fapt zi de zi, pentru că am învățat în timp că nimic nu e imposibil de realizat. Iar cea mai bună dovadă este chiar design-ul industrial. Acest nou tip de amenajări interioare, apărut recent, este despre expunerea a tot ceea ce se află în spate pentru a obține un stil brutal, exigent. Ceea ce alte stiluri încearcă să ascundă, decorul industrial scoate în evidență cu extrem de mult curaj.

Dacă ai în plan să renovezi și să ai o casă total spectaculoasă, cu elemente pe care nu le mai vezi la nimeni altcineva, aceasta este alegerea perfectă. Elementele de structură sunt transformate în piese de spectacol, ele realizează un aspect ce pare neterminat. Este un proiect de amenajări interioare corent și foarte șic, chiar dacă poate părea ușor ciudat.

Această tendință s-a născut în urma proiectelor de renovare ale unor depozite vechi, clădiri industriale sau mansarde. Aproape în fiecare interior industrial veți găsi suprafețe lemnoase asfaltate, cărămizi expuse, elemente din beton goale, țevi de fier și multe altele. Cel mai bun lucru pe care îl poți face în timpul procesului de renovare este de a lăsa unele suprafețe nefinisate. Acest proiect de amenajări interioare va avea, astfel, elemente decorative interesante.

E mai simplu ca oricând să armonizezi stilul brut cu detalii rafinate, stilul elegant cu cel modern, stilul vintage cu cel clasic. Ideile industriale de amenajări interioare tind să fie minimaliste, însă există mult spațiu pentru a crea un spațiu dramatic prin contrastul finisajelor metalice cu dulapuri rustice sau vintage, blaturi și mobilier.

Iar dacă există o suprafață în astfel de spații care poate fi considerată o definiție a design-ului interior industrial, acesta este plafonul. Grinzile netede, lucrările vizibile de conducte adaugă interes și dimensiune vizuală pe o suprafață care este acoperită în alte stiluri de design.

Iată câteva dintre elementele de bază ale proiectelor de amenajări interioare în stil industrial modern. 

Țevi, grinzi și conducte expuse

Aceasta este caracteristica de semnătură a design-ului interior industrial. Expunerea unor elemente de structură este cea mai îndrăzneață mișcare pe care lumea de amenajări interioare a cunoscut-o în ultima perioadă. Este eliminat în mod eficient costul de acoperire a tuturor țevilor, grinzilor și conductelor expuse. Acest fapt menține istoria clădirii în viață.

Îmbinarea dintre lemn și metal

Interacțiunea încântătoare dintre lemnul vechi și metalul neted și lustruit este o tendință populară în amenajări interioare industriale. Mulți aleg să prelungească prezența metalului prin adăugarea accentelor de oțel sau cupru în bucătărie și pentru corpurile de iluminat.

Pereții

Multe mansarde vechi sau spații amenajate în stil industrial vin cu un perete de cărămidă sau beton care poate deveni o caracteristică uimitoare în acest spațiu. Noi îți recomandăm să-i realizezi un aspect și mai uzat, pentru a maximiza scenariul dramatic.

Podeaua

Dacă vrei să păstrezi cât mai mult regulile decorului industrial, poți să optezi pentru podele din beton lustruit. Iar efectul este uimitor. Dacă dorești să adaugi un contrast și o căldură suplimentară într-un design interior industrial, atunci ai opțiunea unei podele din lemn sau piatră.

Corpurile de iluminat

Ultimii ani au introdus pe piața de amenajări interioare numeroase variante de iluminat din finisaje de metal sau variante de epocă readaptate pentru stilul industrial.

Dacă alegi să amenajezi un spațiul în stil industrial, trebuie să știi că ai de unde alege, șansele ca proiectul tău să nu aibă aproape nici un element comun cu altă amenajare sunt foarte ridicate. Vei avea o încăpere unică de care te poți bucura cu succes în oricare moment al zilei.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to top