Blog

5 sfaturi înainte să renovezi mansarda

Există întotdeauna o mansardă de care să te îndrăgostești. Nouă ni se întâmplă des, de fiecare dată când vizităm o astfel de încăpere, cu scopul de a o renova. Dacă ai o mansardă și te gândești că ar putea deveni un loc fabulos, în care să te refugiezi din când în când, sau chiar să te muți, iată câteva sfaturi de construcție și renovare.

Sursa foto 

Verifică stadiul mansardei înainte de a începe să o renovezi

Înainte de a lua orice decizie legată de renovare, verifică împreună cu un inginer structura mansardei ca să te asiguri că suportă modificările pe care ți le dorești. De asemenea, este important să verifici starea instalațiilor, atât sanitare dar și electrice cât și modalitatea de încălzire.

Sursa foto

Verifică dacă ai suficientă lumină

Dacă decizi să schimbi sau să renovezi și acoperișul, noi îți recomandăm o fereastră de tip Velux. Vei avea întotdeauna suficientă lumină. Și vei privi cerul direct din pat.

Alege modalitatea de finisare a podelei

Lemnul vechi din mansardele din România păstrează încă frumusețea caselor de la începutul secolului trecut. De cele mai multe ori, el poate fi restaurant și păstrat chiar și după renovare. Va aduce un plus de valoare unui loc special ce a supraviețuit în timp. Însă, dacă podeaua este deteriorată, recomandăm construirea uneia noi, suficient de puternice încât să susțină greutatea mobilierului. Lemnul masiv va rămâne mereu prima opțiune dar și rășina epoxidică sau mozaicul pot să creeze o atmosferă perfectă.

Sursa foto

Cum vei încălzi și răci spațiul?

Probabil, cea mai importantă etapă este alegerea modalității de răcire și încălzire. Deoarece camerele de la mansardă tind să fie fierbinți în timpul verii și reci în timpul iernii, acestea necesită de obicei un sistem de încălzire și răcire bine ales. Și, de asemenea, să iei în calcul un sistem de izolare foarte bun care va ajuta considerabil răcirea și încâlzirea din timpul diferitelor anotimpuri.

 Depozitarea

Spațiile pentru depozitare rămân și ele o problemă pentru mansardele pregătite pentru renovare. De accea, nu trebuie să ignori nici un colț care ar putea deveni o viitoare piesă de mobilier. Chiar și nișele incomode – alături de coșurile de fum și de chiuvete, sau de zidurile joase – oferă o oportunitate pentru instalarea rafturilor deschise.

Sursa foto

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to top