Blog

Tot ce trebuie să știi despre parchetul din lemn masiv

Cu siguranță, când vine vorba de parchet din lemn masiv, putem să ajungem împreună la următoarea concluzie: este fabulos! Dar înainte să decizi să-l instalezi în interiorul casei tale, îți vom spune de ce să ții cont înainte să-l achiziționezi. De asemenea, după ce l-ai instalat, contează să reușești să-l menții intact de-a lungul anilor și să te bucuri cât mai mult de frumusețea lui după ce finalizezi proiectul de amenajări interioare.

Cum afectează umiditatea pardoseala din lemn masiv?

Lemnul din încăperi suferă atunci când este supus unor schimări de umiditate în casă. Din acest motiv, nu este recomandat în băi sau în subsoluri. Aici umiditatea poate crea mari probleme.

Podeaua din lemn masiv își schimbă culoarea în timp?

Se întâmplă ca în timp pardoseala să se închidă sau deschidă la culoare, în funcție de tipul de lemn. Expunerea la lumina directă a soarelui accelerează foarte mult acest proces. Specialiștii în acest tip de podele recomandă ca din când în când să mișcăm mobilierul și covoarele pentru a evita existența unor anumite zone mai decolorate sau închise.

Cât de greu este să instalezi o podea din lemn masiv?

Instalarea unei podele din lemn masiv în proiectul tău de amenajări interioare necesită timp, precizie și cunoștințele necesare pentru un rezultat perfect. Din acest motiv, acest tip de pardoseală necesită o echipă specializată, fiind destul de dificil de instalat de către cei care nu au experiență cu acest tip de finisare. Și, de asemenea, foarte important, orice altă lucrare din interior care necesită apă, umezeală sau vopsele trebuie să fie finalizată înainte de instalarea parchetului.

Pot recondiționa parchetul din lemn masiv?

Unul dintre cele mai mari avantaje ale parchetului din lemn masiv este dat de posibilitatea acestuia de a fi recondiționat. El poate fi șlefuit și refinisat de mai multe ori, pentru unele modele chiar și de 12 ori   de-a lungul timpului.

Aclimatizarea

Acest aspect este unul important și de care trebuie să ții cont. Podelele solide din lemn masiv necesită timp pentru a se acomoda cu temperatura din cameră.

Pentru a aclimatiza podele din lemn de esență tare, parchetul trebuie mutat în camera în care va fi instalat și lăsat câteva zile. Acest lucru permite adaptarea acestuia la condițiile din încăpere.

Sursa foto: Pinterest, Amstrong Flooring

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to top