Blog

Proiectele anului 2017

Cum suntem deja aproape la final de an, e timpul să ne bucurăm și să ne amintim cu entuziasm de toate proiectele noastre de amenajări interioare finalizate cu succes în 2017. Le dedicăm lor un articol special pentru că fiecare în parte are o poveste unică, așa cum sunt și amenajările în sine. Fie că vorbim de vile, apartamente sau chiar clădiri istorice, în anul 2017 am mai scris o filă importantă în portofoliul nostru variat.

Vilă Green Lake

Acest proiect respiră relaxare, inovație, simplitate și creativitate și asta pentru că a fost gândit de partenerii noștri de la 441 Design Studio ca un loc confortabil, cald, definit de stilul de viață “hygge”. Proiectul a fost unul foarte vast, iar la final am avut parte de o transformare radicală. Împreună cu echipa de arhitecți și proprietarii am decis să recompartimentăm complet întreaga suprafață. Am schimbat tâmplăria, instalațiile sanitare și electrice, am îndreptat pereții și am refăcut și lărgit scara interioară. Vila a fost îmbunătățită cu un sistem de racire/încălzire prin pereți și cu cel suplimentar de încălzire prin plintă. Datorită acestui sistem de încălzire prin pereți, pereții de rigips au fost construiți cu cameră de aer și folie de condens. Finalul a fost unul spectaculos iar despre proiect au scris și partenerii noștri de la 441 Design Studio dar și Designist.ro.

Sursa foto: Fotografii imobiliare
Garsonieră transformată în apartament de 2 camere

Această garsonieră este campioana unei transformări foarte eficiente pe care au gândit-o cei de la iDecorate. Ei au fost cei care au gândit recompartimentarea celor doar 39 de metri pătrați cărora li se alătură cei 4 metri pătrați de balcon. S-ar putea să nu ne crezi dacă îți spunem că n-am spart mulți pereți, păstrând aproape în totalitate planul inițial. Am regândit amplasarea camerelor, astfel holul de la intrare a devenit o bucătărie open-space iar fosta bucătărie s-a transformat într-un dormitor micuț dar în care te simți extrem de confortabil. Living-ul se continuă cu balconul, unde am deschis în totalitate spațiul. Baia a fost micșorată pentru a lărgi holul și este gândită, la fel ca restul încăperilor, până la cel mai mic detaliu astfel încât să păstreze linia amenajării apartamentului. Toate finisajele sunt premium, montate cu atenție de echipa noastră

Citește întreaga poveste a proiectului aici.

Apartament 3 camere

Despre acest apartament spunem de fiecare data că este un proiect maraton. A fost finalizat intr-un timp record, chiar la timp pentru căsătoria proprietarilor. Apartamentul are 67 de metri pătrați (fără balconul transformat, după renovare, în birou) și este format din living și bucătărie open-space, două băi, dormitorul matrimonial și cel de oaspeți. Proprietarii și-au dorit un loc simplu cu multe accente de culoare și spații pentru depozitare. Partenerii noștri de la iDecorate au create conceptul iar noi l-am finalizat cu succes. Accentele de culoare din mobilier sunt completate de nuanțele pereților, alese împreună cu echipa de arhitecți și cu proprietarii.

Povestea întregului proiect, aici.

Mansardă vilă istorică Lascăr Catargiu

Cea mai boemă etapă a acestui an a fost reprezentată de renovarea unei mansarde situate într-o vilă istorică de pe Bd. Lascăr Catargiu. Vorbim de un spațiu generos, de 200 de metri pătrați pe care l-au gândit în stilul lor creativ, arhitecții de la iDecorate. Am obținut un spațiu luminos și cald în care am ales să păstrăm elemente din construcția inițială dar și compertimentarea gândită la început.

Din punct de vedere tehnic, pereții au fost întăriți din cauza deteriorării cărămizilor din construcția inițială. Însă farmecul vintage rămâne. Am păstrat grinzile din acoperiș dar le-am recondiționat și ignifugat. Elementele pe care am contat au fost cele pe care le-am regăsit deja aici, ferestrele cu arcadă dar și cele în acoperiș montate ulterior și grinzile din lemn vechi. Toată intervenția noastră ajută la reconstituirea a tot ceea ce înseamnă vechi și frumos, ambianța unică a unei astfel de încăperi. Mansarda va găzdui un birou unic, chiar în centrul Bucureștiului.

Vilă istorică Lascăr Catargiu

O clădire veche de 100 de ani reprezintă, pentru noi, un proiect fabulos din care am avut onoarea să fim și noi parte. Pentru această vilă, am lucrat cu echipe specializate pe proiecte de restaurări și cu meșteri pricepuți în recondiționarea elementelor de decor din secolul trecut. Echipele au fost respnsabile de recondiționarea ușilor din lemn ce datează de la începutul secolului trecut și a balustradei din lemn a scării principale. Fiecare cameră impresionează prin dimensiunile excepționale și prin înălțimea pereților, marcă a clădirilor construite în perioada începutului de secol XX. Fiecare tavan a fost stilizat cu elemente decorative pe care am încercat să le refacem cu atenție și minuțiozitate.

 

La final de 2017 am început proiecte noi, printre care o vilă din perioada interbelică din zona Floreasca dar și 3 apartamente spațioase, pregătite să primească noi proprietari în 2018. Vom scrie despre fiecare în parte la final.

 

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to top