Blog

Top 5 case de vacanță realizate din lemn

În 2018 vom începe un proiect nou care constă în realizarea unei case de vacanță din lemn. Nu este prima astfel de lucrare, am realizat chiar și una pentru copii și tocmai pentru că lemnul este marea noastră pasiune, vom povesti despre 5 case de vacanță spectaculoase. E poate o inspirație pentru ce va urma dar și o dorință că în România vom întâlni din ce în ce mai multe astfel de proiecte.

Stilul suedez

Această casă realizată in Suedia pentru o familie cu doi copii este situată la marginea unui teren agricol. Pe acest loc, anterior, a fost un depozit al unei ferme din secolul al XIX-lea, distrus de un incendiu. Ulterior, arhitecții au gândit un cadru de lemn acoperit cu benzi verticale subțiri de lemn. Aceste suprafețe sunt vopsite cu o nuanță de roșu vibrant, o referire la clădirile tradiționale scandinave. Alte caracteristici care conferă clădirii estetica rurală sunt ușile largi în stil “hambar” care se deschid pentru a dezvălui ferestre uriașe care oferă vedere living-ului. Ce este cu adevărat frumos la această construcție de lemn este continuitatea oferită acestui material. Lemnul domină – de la grinzile structurale expuse care acoperă tavanele, până la mobilierul din placaj încorporat. Aceste materiale sunt completate de nuanțele gri care se găsesc în podelele din beton și plăcile din fibre de lemn.

Sursa aici

Stilul suedez

Tot în Suedia, lângă  Stockholm, am găsit o construcție simplă dar foarte chic, tot din lemn. Aici, arhitecții au dorit să creeze un “spațiu inedit în peisaj” – un mediu stâncos, presărat cu pini bătrâni. Ei au ridicat casa cu picioare din lemn, ascunzând construcția din anumite unghiuri printre frunziș și oferind vedere locuitorilor asupra apei. Rama din lemn a structurii este umplută cu geamuri abundente și o terasă spațioasă ce se întinde de la un capăt la altul al camerei de zi. E o construcție simplă dar cu un efect wow, de care, vom recunoaște, ne-am îndrăgostit de prima dată.

Sursa aici

Stilul american

In America, în Seattle, a fost construită această casă din lemn închis la culoare, într-un spațiu retras în aer liber, lângă o zonă de pescuit. Arhitecții proiectului au gândit o casă compactă – are o suprafață de 177 de metri pătrați – și are un impact redus asupra mediului înconjurător. Exteriorul este acoperit cu cedru de culoare roșie, colorat în negru pentru a se amesteca printre copaci. Reședința este alcătuită din două volume cu acoperișuri lungi, înclinate ușor, ce se ridică în direcții alternative. La fel ca în toate proiectele caselor din lemn, tavanul este realizat din structura de lemn a construcției, cu plafoane și grinzi expuse.

Sursa aici

 

Stilul suedez

Înapoi în Suedia, am găsit o construcție din lemn și sticlă cu o panoramă fabuloasă. Cu scopul de a crea o vedere de 180 de grade asupra naturii, arhitecții au dat casei o fațadă de sticlă și au plasat cele mai private zone într-o cutie de lemn aflată în centrul planului. Organizarea ferestrelor înalte, din tavan și până în podea, creează experiențe spațiale diferite, cu o libertate de mișcare suprinzătoare. Aceste fapte dau sentimentul conform căruia construcția este mai spațioasă decât în realitate.

Sursa aici

Stilul canadian

O firmă de arhitectură din Quebec a creat o reședință construită pe un deal cu o cameră principală de locuit susținută de coloane subțiri pentru a forma un garaj dedesupt. Structura are o suprafață de 213 metri pătrați și este îmbrăcată cu cherestea de culoare neagră. Casa este construită pe o pantă, cu un acoperiș plat pentru a nu ieși deloc în evidență.

Sursa aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to top