CorpConstruct

Blog

Ce clădiri spectaculoase vom vedea în 2018?

Scris de Corp Construct / Noutati / No Comments

2018 va fi un an important pentru multe proiecte începute în trecut și pe care merită să le urmărim. Pentru că sunt spectaculoase iar finalizarea lor este așteptată cu nerăbdare în toate colțurile lumii.

Revoluția în construcții își continuă drumul iar clădirile pe care le urmărim anul acesta reprezintă cea mai puternică dovadă.

The Taipei Performing Arts Centre

Centrul de arte din Taipei a fost început în anul 2009 iar în 2018 va fi marea deschidere. Clădirea impresionantă va oferi 3 săli de spectacole, inclusiv un teatru mare de 1500 de locuri. Cele trei săli vor fi îmbrăcate în exterior cu aluminiu, în timp ce cubul central va avea o fațadă din sticlă ondulată și va fi ridicat de pe sol pentru a crea o plajă publică sub clădire.

Mai multe detalii, aici.

Christchurch Central Library, New Zealand

Proiectul bibiliotecii centrale este realizat de firma daneză Schmidt Hammer Lassen Architects iar scopul lui este de a înlocui clădirea distrusă după cutremurele din 2010 și 2011. Noua bibliotecă va fi construită pe marginea de nord a Piaței Catedralei – piața publică care găzduiește catedrala istorică din Christchurch ce a fost grav afectată de cutremure.

Cu o suprafață de aproximativ 12.000 de metri pătrați, biblioteca va oferi atât tehnologii digitale cât și o arhivă a patrimoniului local. Proiectul va include numeroase referințe la tradițiile sociale și culturale ale Ngai Tahu – tribul principal al regiunii sudice a Noii Zeelande – în timp ce paleta materialelor va include beton și cherestea expuse pentru a se potrivi cu tonurile peisajului natural.

Mai multe, aici.

Leeza Soho Tower, China, by Zaha Hadid Architects

Compania Zaha Hadid Architects are o serie de clădiri de finalizat în 2018, inclusiv unele hoteluri impresionante. Dar unul dintre cele mai interesante este acest zgârie-nori de 207 de metri, care va conține cel mai înalt atrium din lume.

Pe măsură ce crește, acest atrium se va răsuci cu 45 de grade pentru a alinia cele mai înalte etaje cu axa est-vest a Lize Road – una dintre străzile principale din vestul Beijingului. Turnul este împărțit în două jumătăți și legat de un atrium central imens.

Odată încheiată construcția, golurile de 190 de metri sunt așteptate să fie cele mai mari din lume – un titlu deținut în prezent de hotelul Burj Al Arab din Dubai. Geamurile vor fi izolate dublu și, pe măsură ce fiecare geam se va ridica, fiecare geam va fi înclinat pentru a ajuta la ventilație. Intenția este de a ajuta la menținerea unui climat interior confortabil în condițiile meteorologice de la Beijing, care variază de la extremele de căldură și de frig. De asemenea, arhitecții au gândit pentru a parca 2.680 de biciclete, cu dulapuri și facilități de duș. Spațiile dedicate pentru încărcarea autoturismelor electrice sau hibride sunt situate sub nivelul solului.

Mai multe, aici.

Paradise City, South Korea, by MVRDV

Acesta este unul dintre cel mai extravagante proiecte de design care a fost realizat vreodată. Proiectul va cuprinde un club de noapte și un centru comercial iar intrarea principală va fi marcată de un cerc mare de aur ce va fi vizibil pentru turiștii care zboară spre aeroportul din apropiere. Proiectul are două volume simple care creează un nou spațiu urban.

Mai multe detalii aici.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *