Blog

Ce lemn să alegi pentru podeaua ta?

Pardoselile din lemn masiv sunt populare dintotdeauna, pentru multe interioare păstrează acel stil clasic atât de impresionant. Însă recent, le întâlnim și în amenajări industriale sau moderne. Decizia e mai complicată decât ar putea să pară inițial, tocmai pentru că există atât de multe soluții de unde proprietarii pot alege.

Parchetul din stejar

Este o alegere populară pentru că stejarul este un lemn extrem de puternic, cu o culoare luminoasă. Este rezistent la uzură, se simte o duritate ridicată sau este neted, în funcție de modul în care este finisat. Stejarul este folosit ca soluție pentru podele de secole și va continua să constituie o cerere importantă și pentru următoarele generații.

 Parchetul din arțar

La fel ca și stejarul, arțarul este renumit pentru că este durabil. Este una dintre cele mai populare alegeri pentru spațiile contemporane, cu o finisare ușoară, naturală. Arțarul funcționează foarte bine în spațiile largi, deschise, sau în orice zonă a casei, de la holuri de trafic până la dormitoare sau săli de mese formale.

Parchetul din cireș

Cireșul este un lemn ușor de întreținut cu o textură netedă. Combinația de culori naturale, de la marouri roșiatice, până la tonuri întunecate, aduce întotdeauna căldură unui spațiu oricât de gol. Să nu uităm nici de finisarea netedă care oferă un plus de confort. Este însă destul de sensibil la lumina soarelui, din acest motiv este recomandată o expunere cât mai mica a acestuia în camere foarte luminoase.

 

Parchetul din nuc

Lemnul de nuc este popular datorită culorilor sale unice, marouri închise de la mocha la espresso. Pardoselile din nuc sunt durabile și ușor de întreținut. Tonurile de culoare emană o senzație clasică, însă în anumite amenajări interioare moderne sau cu influențe industriale se pot regăsi cu ușurință în combinații surprinzătoare. Este un tip de parchet versatil care se încadrează în diferite tipuri de mobilier, de la cel închis la culoare, la cel deschis.

Parchetul din pin

Pinul este și el, de asemenea, popular în decizia de achiziționare a unui tip de parchet din lemn masiv pentru amenajări interioare. Este durabil, la prețuri accesibile și vine pregătit pentru o finisare în funcție de gusturile tale. Este disponibil în culori versatile de la aproape alb până la galben auriu, maro sau chiar nuanțe roșiatice. Pardoseala din lemn de pin este foarte durabilă, există chiar încăperi care sunt finisate cu podele din pin vechi de 100 de ani.

  

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to top