Blog

Casa din copac în formă de con le permite vizitatorilor să doarmă sub stele

V-am mai povestit că ne fascinează proiectele din lemn, cu atât mai mult dacă sunt case în copac. Am descoperit acest proiect în Alpii italieni, creat de către arhitectul Claudio Beltrame.

Zona protejată UNESCO

Căsuța total atipică este situată în orașul Ugovizza din Dolomiți și este gândită ca o destinație de vacantă. Zona în care se află aceasta este situată la 1200 de metri, într-o zonă a Patrimoniului Mondial UNESCO din Alpii Dolomiți.

Materialul folosit de către arhitectul italian în acest proiect de amenajări interioare este lemnul laminat încrucișat turnat în forme de bumerang și izolat cu fibră de lemn respirabilă. Tot lemnul provine din zona Alpe-Adria, care lucrează în prezent pentru a deveni prima bioregiune cultivată organic.

Un spațiu unic

Motivul principal pentru care a venit cu un astfel de proiect a fost dorința de a crește popularitatea ecoturismului din zonă. Pe lângă faptul că a făcut referire la mediul înconjurător în aspectul și forma exterioară a construcției, Beltrame a proiectat copacul pentru a ajuta vizitatorii să se simtă legați de natură în orice moment.

Casa este amenajată pe trei niveluri, cu ferestre de 360 grade la parter, oferind vedere peste munți. Al doilea etaj are ferestre mari cu obloane glisante în zona balconului acoperit. În interior există o zonă de relaxare, bucătărie și baie. Dormitorul se află la ultimul etaj iar priveliștea de deasupra patului este chiar către stele.

Suntem atât de fascinați de această nouă poveste încât am pleca rapid să o vizităm și să ne inspirăm dintr-o construcție unică.

Întreaga poveste aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to top