Blog

5 moduri ecologice să-ți renovezi casa

În ultimii ani, cu proiecte de renovare în București, am descoperit că și românii au o abordare eco-friendly. Am scris mai jos câteva sfaturi despre amenajări interioare inteligente, economice.

Doneaza obiectele nedorite

Vor exista multe obiecte care nu-și vor găsi locul în noua ta locuință. Nu le arunca, găsește-le o altă casă unde noii proprietari le vor integra cu ușurință. Unele obiecte pot fi recondiționate și vor arăta cu mult mai bine ca înainte. Le poți, de asemenea, dona în scopuri caritabile. Vei fi prietenos cu mediul și poți să ajuți și comunitatea din care faci parte.

Folosește vopsea cu VOC scăzut

Vopselele ce au un conținut scăzut de compuși organici volatili sunt eco-friendly dar sunt și mult mai sănătoase pentru tine și familia ta. Există numeroase variante pe care le poți achiziționa cu ușurință, în diferite culori sau texturi.

Izolează cât mai bine

Alege un sistem de izolație de înaltă calitate. Cu cât izolezi mai bine locuința, cu atât este mai bine protejată de-a lungul anului. Dacă te-ai decis că te vei implica într-un proces de renovare, ia în calcul toate aspectele. Casa ta va rămâne mai caldă în timpul iernii și mai rece în timpul verii.

Alege mobilă și accesorii din magazine de antichități

De cele mai multe ori, aceste obiecte aduc valoare locuinței tale. Locurile dedicate antichităților sunt excelente pentru corpuri de iluminat, accesorii, fotolii vechi recondiționate, măsuțe de cafea și altele. Întotdeauna un astfel de obiect aduce farmec și căldură în casa ta și nu vor putea niciodată fi înlocuite de obiectele noi.

Reciclează, nu arunca!

Dacă intenționezi să distrugi pereți, vizitează înainte toată casa pentru a vedea ce poți salva și reutiliza pe viitor. Nu numai că este eco-friendly, dar vei economisi bani în cele din urmă. Ia în considerare totul, de la corpuri de iluminat, până la podele, plăci, cărămizi, dulapuri.

 

În cele din urmă, alegerea de a iniția un proces de amenajări interioare într-o manieră ecologică nu numai că ajută la mediul înconjurător, ci îți permite să faci acest lucru economisind niște bani serioși.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to top