Blog

5 pași esențiali pentru o renovare de succes

Știm cel mai bine că înainte de a începe un proiect de amenajări interioare, ai nevoie de multă răbdare și de organizare eficientă. Evident, o echipă de profesioniști este esențială pentru un rezultat exact cum ți-ai dorit. Însă, de-a lungul întregului proiect, vei întâlni și multe provocări cărora trebuie să le faci față. Însă cu o planificare atentă vei evita capcanele obișnuite ale renovărilor.

Setează-ți obiectivele

Cel mai important pas este să te gândești la ceea ce iți dorești cu adevărat. Cercetează piața, discută cu un designer de interior și decide de la început care este planul tău. Așa poți pune bazele unui plan de proiectare ce te va ajuta cel mai mult și îți va ușura timpul. Vei ști la ce să te aștepți de la proiectul tău de renovare și vei putea simplifica multe dintre activități, atunci când ești hotărât încă de la început ce vrei de la viitoarea ta casă.

Fii realist

Cel de-al doilea pas este să afli ce este posibil și ce nu. Dacă vrei să dărâmi pereți sau să construiești alții noi, ai nevoie de un inginer structurist și de o echipă specializată care să îți spună în ce măsură acest plan este posibil. În unele situații, ai nevoie de autorizații, precum atunci când vrei să muți o țeavă de gaze.

De asemenea, dacă ai în plan o cadă foarte mare într-o baie cu dimensiuni scăzute, un designer de interior va ști să te sfătuiască cel mai bine. Nu vei fi pus în situația să returnezi obiecte sau să regândești amenajarea la mijlocul proiectului.

Fă-ți un plan de buget

Încă de la început, trebuie să știi dacă bugetul tău este potrivit și dorințelor tale. Renovările sunt unice și au nevoie și de un plan financiar încă de la început. Eviți problemele cu anumite obiecte sau finisajele pe care ți le poți dori.

Cunoaște toate detaliile

Odată ce știi ce vrei, ce poți să faci și ce îți poți permite, este timpul pentru al patrulea pas. Acum poți crea un plan detaliat. Alege o echipă de amenajări interioare specializată, cu experiență în domeniu și pregătește-te de începerea proiectului. Află care este intervalul de timp pentru fiecare etapă dar și de ce materiale vei avea nevoie până la final. Acesta este secretul unei colaborări de succes. De aceea, o firmă de renovări va fi mult mai avantajoasă pentru tine. Va fi mai simplu și vei ști că toți pașii stabiliți inițial se vor respecta.

Alege contractanții și magazinele din care vei achiziționa materiale pentru casa ta

Înainte de a începe proiectul propriu-zis, ai ajuns la al cincilea pas. Acum poți începe cumpăraturile de materiale pentru casa ta. Verifică atent echipa ce se va ocupa de renovarea ta. Alege materialele de care ai nevoie. Dacă ai deja o echipă, poți face asta împreună cu ei sau se pot ocupa chiar ei de această etapă. Acum vei ști cel mai bine, în funcție de ce finisaje vei alege, dacă te încadrezi în buget și în planul de timp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to top