Blog

O căsuță de lemn în pădure care te poartă cu gândul în copilărie

Continuăm seria de proiecte din lemn care ne inspiră în fiecare zi. Pentru că și noi am demarat curând proiecte de renovări în București în care predomină lemnul. Și vom lucra și mai mult în crearea unor locuri unice, în armonie cu mediul înconjurător.

O abordare modernă

Astăzi scriem despre această cabină modernă de mici dimensiuni ce a fost concepută de o echipă de arhitecți din Copenhaga și New York. Designul este creat astfel încât acoperișul și pereții înclinați permit o scurgere ușoară a ploii. Este o construcție simplă, clasică, cu 13 metri înălțime. În final, contrucția are 17 metri pătrați și este asamblată la fața locului.

Cabina oferă o suprafață totală de 17 metri pătrați și modulele sale sunt formate din 100% materiale reciclabile și includ un sistem subteran, cherestea și pereții. Una dintre laturile clădirii are șapte bucăți de sticlă îmbinate.

Cât despre spațiul interior, acesta este un exemplu de cum se pregătesc proiectele de amenajări interioare. Este conceput conform curentului “Hygge”, cel ce pune accent pe găsirea bucuriei în locurile simple. Arhitecții au integrat un șemineu, mobilă artizanală în stil nordic iar baia este realizată din lemn de cedru.

Fiecare din toate aceste proiecte de lemn ne demonstrează cât de importantă este atitudinea bazată pe ideea de reciclare și pe curentul eco-friendly. Pentru că viitorul trebuie să aibă în vedere din ce în ce mai multe astfel de proiecte pe care noi le îndrăgim și din care ne inspirăm zi de zi.

Povestea proiectului aici.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to top