Blog

Tot ce trebuie să știi despre vopseaua decorativă

Multe interioare te vor impresiona prin pereți cu un finisaj de excepție. Și poate aparent vei crede că au fost acoperiți cu tapet, însă vei descoperi că de fapt vorbim de vopsea decorativă. Poți obține cu ușurință un aspect premium prin mai multe variante de vopsele de efect care au câștigat popularitate în ultimii ani. Există o mulțime de finisaje și texturi pe piață care pot avea un impact mare. De la efectul metalic, la piatră, glazură sau sticlă spartă, acestea reprezintă o modalitate rapidă și eficientă de a transforma stilul casei tale.

Sursa foto aici.

În proiectul tău de amenajări interioare, trebuie să știi că poți folosi vopseaua decorativă și pentru mobilier. Printre efectele pe care le vei găsi se numără strălucire metalică, efect perlat, efect de beton, de oțel inoxidabil, de piatră, cupru, aur sau chiar rugină.

Sursa foto aici.

Înainte de a începe orice proiect de vopsea, este important să pregătești suprafața pentru a obține finisajul dorit. Trebuie să știi că e esențial să elimini praful, murdăria și petele pentru pătrunderea cât mai corectă a vopselei. Pentru majoritatea decorurilor, e nevoie de un strat inițial de pregătire. Iar unele variante unde există imprefecțiuni pot fi lăsate neacoperite. De exemplu, dacă te gândești la un anumit proiect industrial, în loc să șlefuiești umflăturile sau să umpli găurile, poți păstra această textură și pur și simplu să pictezi peste ea.

Sursa foto aici.

Când vine vorba de efectul metalic, există o mulțime de opțiuni. Poți crea un aspect industrial cu un efect de strălucire a metalului. Dacă dorești ceva mai rustic, există cuprul. Oțelul inoxidabil oferă un aspect elegant în timp ce un finisaj auriu strălucitor va adăuga o notă de lux.

Poți crea un aspect textil bogat, cu o gamă de efecte de piatră. Poți face o delcarație în camera de zi prin aspectul de beton lustruit. Sau glam-ul unic dat de strălucirea uimitoare a perlelor naturale.

Ești pregătit să vopsești?

Acum că știi în ce constă un astfel de proiect, gâdește-te la ce se potrivește pentru casa ta. Poți să ne contactezi pentru un rezultat profesonist cu o echipă dedicată renovărilor în București.

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to top