Blog

Povestea unui hambar spectaculos

Suntem pasionați de proiecte din lemn dar credem cu tărie că tăierea lemnului trebuie să fie o activitate responsabilă. Se pot realiza locuințe impresionante, piese de mobilier din bucăți de lemn vechi sau lemn ce trebuie tăiat din diferite motive. Așa s-a întâmplat cu acest proiect din Olanda, unde o echipă de arhitecți a descoperit că mai mulți stejari din locul unde aveau biroul urmau să fie tăiați.

Au luat decizia de a păstra lemnul și de a nu-l vinde unei fabrici de hârtie. Așa au construit propriul lor hambar conform regulilor arhitecturale din zonă. Această nouă construcție este realizată numai din materiale recoltate din zonă prin tehnici tradiționale.

În interior, hambarul găzduiește o cameră de depozitare și un spațiu care poate fi folosit ca un atelier sau o sală de ședințe. Un nivel de mansardă deasupra zonei centrale de depozitare are vedere la atelierul de jos.

Betonul folosit pentru pereții exteriori este amestecat cu coaja copacilor pentru a crea suprafețe texturate care să completeze peisajul din jur. Alte secțiuni din beton au fost turnate folosind cofraje din scânduri care au lăsat o amprentă a lemnului pe aceste suprafețe.

În construcție s-au folosit cherestea, beton și sticlă în texturi și nuanțe naturale. O sobă din beton umple peisajul atât de rustic și special iar ferestrele mari oferă o priveliște unică. Grinzile de lemn care separă geamurile din sticlă creează un ritm vertical care este accentuat de configurația acestora.

Întreaga poveste aici.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to top