Blog

5 sfaturi utile atunci când vrei să zugrăvești

Fiecare echipă din șantier are metode și preferințe ușor diferite atunci când vine vorba de zugrăvit, însă există o serie de trucuri pe care aceștia se bazează în procesul de amenajări interioare.

Nu începe să lucrezi la alt perete decât după ce l-ai finalizat pe cel de dinainte

La prima vedere, ar putea să pară ușor să termini întâi colțurile iar apoi să te întorci să finisezi pereții, însă nu aceasta este cea mai bună cale. Pentru a obține un aspect uniform, trebuie să finalizezi întreg peretele și abia apoi să îl începi pe următorul. Acest lucru permite ca vopseaua să se amestece cât mai bine

Găleată de vopsea pentru o culoare constantă

Aceeași culoare de vopsea poate uneri să varieze între cutii. Această diferență poate fi uneori evidentă. Pentru a asigura consistența culorii de la început până la sfârșit, meseriașii își amestecă cutiile de vopsea într-o găleată specială. Iar rezultatul proiectului de amenajări interioare va fi exact așa cum ai plănuit, fără erori sau muncă suplimentară.

Curăță rolele de vopsea

Indiferent de ce tip de role cumperi, spală-le înainte de prima utilizare. Spală-le cu apă și un pic de săpun lichid și rulează-le bine pentru a elimina orice fibre ieșită la suprafață.

Evită excesul de vopsea în colțuri

Atunci când peria este plină de vopsea, este ușor să aplici prea multă vopsea în colțuri sau pe ornamente. Ca să eviți acest lucru, începe să vopseti la câțiva centimetri mai departe de colțuri. Pe măsură ce peria pierde din vopsea, treci peria de-a lungul acestora. S-ar putea să ai nevoie să rulezi peria de câteva ori pentru a obține o acoperire completă însă vei evita excesul de vopsea de-a lungul colțurilor sau ornamentelor folosite.

Nu acoperi geamurile cu plastic

Acoperirea geamurilor cu plastic poate dura destul de mult timp iar vopseaua va ajunge, în cele mai multe cazuri, oricum și pe ele. Odată ce vopseaua se va usca, curăță-le cu o lamă de ras, vopseaua va fi îndepărtată în câteva secunde.

 

Citește mai multe pe Elle Deco.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to top