CorpConstruct

Blog

Design modern și funcțional ales de un cuplu de tineri antreprenori

Scris de Corp Construct / Noutati / No Comments

Un proiect drag nouă este apartamentul de 4 camere de pe strada Octavian Goga. Special gândit pentru un cuplu tânăr, completează perfect personalitatea lor dinamică și aventuroasă prin accente de lumină și calm.

Împreună cu echipa de designeri talentați  de la iDecorate și dornici mereu de noi provocări am  reușit să oferim un spațiu relaxant, un interior modern și aerisit cu accente cromatice. Nefiind nevoie să intervenim asupra compartimentării ne-am îndreptat atenția către reînnoirea tuturor instalațiilor (electrice, termice, sanitare) cât și a finisajelor. Aceste intervenții s-au desfășurat în paralel întrucât echipa noastră, pe lângă executarea proiectului de design interior, se ocupă și de aprovizionarea materialelor necesare pentru toate etapele renovării, fapt ce ne-a ajutat să avem continuitate și eficiență în acest proiect.

Pentru noi comunicarea și buna înțelegere a planului de lucru sunt deosebit de importante, astfel, proprietarii au fost parte activă și ne-au oferit încredere și idei pentu a le aduce la viață casa de vis. Prin urmare, în prima fază a proiectului am intervenit pe sectorul decopertărilor și demolărilor care, luând în considerare timpul necesar evacuării molozului, au durat 7 zile lucrătoare. În toată această perioadă am desfășurat lucrările pentru înlocuirea instalațiilor sanitare, electrice și termice. În continuarea graficului de execuție a urmat aplicarea gletului grosier, în 2 straturi și alte 2 straturi de glet definisaj. Împreună cu șlefuirea pereților, aceste operațiuni au durat 10 zie lucrătoare. A urmat aplicarea vopselei, optându-se pentru brandul Benjamin Moore, în nuanțe și tonuri de de alb. După turnarea șapei autonivelante, pentru a încălzi cromatic explozia de lumină și alb s-a ales un parchet natur, ușor de întreținut, practic și modern, dar care oferă stil și eleganță.

Senzația de elegant și proaspăt se continuă și în baia mare. Amenajată și pregătită în ton cu restul apartamentului, am folosit finisaje premium, de la celebrul brand Porcelanosa, rectificate debitate la 45°, plăci cu aspect de lemn, combinate cu o faianță simplă, bej. Gresia cu aspect de lemn se asortează cu faianța, cada este una încastrabilă iar lavoarul este din compozit și baterii îngropate. Desigur, baia mică arată aceleași finisaje, faianță uni bej combinată cu gresia cu aspect de lemn. Am dat impresia de maximizare a încăperii prin amplasarea unei oglinzi pe întreg peretele de deasupra lavoarului, iar dușul walk-in este separat de restul băii printr-o ușă frântă, de sticlă.

Fiind un apartament de 4 camere cu o suprafață de 90 de mp, se bucură de două holuri generoase unde s-au încadrat suficiente spații de depozitare. Pentru a-l lumina  arhitecții au integrat o ușă de sticlă marcând trecerea în bucătărie, iar între living și hol o ușă dublă cu spații vitrate. Cât privește holul mic, aici am ales să  montăm o placare decorativă pentru perete, luminată pe alocuri cu benzi led, lucru ce oferă o notă specială și un sentiment ludic.

Așa cum și-au dorit clienții, bucătăria este amenajată minimalist, fără spații deschise în care sunt integrate toate electrocasnicele necesare. În locul clasicei faianțe s-a aplicat sticla alba, termorezistentă, folosită pentru finisarea zonei dintre blat și corpurile suspendate. Cât despre living, pereții albi și mobilierul mdf conferă acestui living un aer curat și modern. În completarea lor vine parchetul din lemn stratificat ce îmbrățișează cu căldură tonurile neutre al mobilierului, iar contrastele cromatice texturate adaugă interes spațiului.

Pentru dormitor proprietarii și-au dorit, de asemenea, o amenajare lejeră.  Textura naturală a parchetului stratificat se continuă și aici. Arhitecții au renunțat și la clasicele veioze optând pentru două aplice poziționate în stânga și în dreapta headbord-ului. În ceea ce privește biroul, acesta continuă firul poveștii cu aceleași tonuri calde, linii drepte și accente de culoare pentru suprafețele textile.

Ultima cameră a fost tratată ca un spațiu de gaming și relaxare . Mobilierul este integral din mdf, cu forme simple, minimaliste, iar în zona geamului a fost creat un divan chic cu spații de depozitare sub el.

Durata de execuție a lucrărilor de construcții a fost de 45 de zile, adăugând perioada de timp în care piesele de mobilier și decorațiuni interioare realizate pe comandă au fost livrate la locație.

Aceasta este povestea apartamentului pe care l-am recondiționat transformându-l într-un spațiu relaxant dar dinamic ce se conformează de minune personalității tinerei familii.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Call Now