Blog

Cum faci să fie liniște doar din design

Sunt unele case în care atunci când intri pentru prima dată, ți se par atât de confortabile și îți transmit un sentiment atât de “acasă”, încât simți nevoia să te cuibărești pe canapea și să bei o cafea. Așa ni se întâmplă nouă cu această vilă din Băneasa în care, deși ne-am petrecut mult timp în timpul procesului de amenajări interioare, tot nu ni se pare suficient. Este un loc în care echipa de arhitecți de la iDecorate a reușit să strângă toate sentimentele frumoase într-un spațiu gândit pentru o familie cu doi copii.

 

Amenajarea a pornit de la necesitatea familiei de a realiza un loc în care toată lumea să se simtă minunat și în care toți să aibă micul lor spațiu care să îi reprezinte în cele 3 niveluri disponibile. Marele avantaj al acestei construcții este peretele de sticlă ce se întinde pe două niveluri și care lasă lumina să se risipească în toată casa. Arhitecții au gândit pentru parter un spațiu deschis în totalitate, în care se află bucătăria, diningul și livingul.

 

Bucătăria este amenajată în stilul country chic iar elementul de accent este chiar peretele finisat cu plăci ceramice cu efect vintage cu un pattern geometric care te poartă în fiecare zi pe  malul Mediteranei. Imaginea se continuă prin albastrul turcoaz al canapelei spectaculoase din living, chiar dacă pozele au fost făcute în perioada Crăciunului. Dacă am alege un singur cuvânt care să descrie zona parterului, aceste ar fi, fără îndoială, “căldură”. Este un loc în care personalitățile proprietarilor și-au pus amprenta și în care toate elementele alese de ei, de la ceramică, piese de mobilier, sticlă sau parchetul triplu stratificat conturează locul ideal în care să te simți cu adevărat confortabil și relaxat.

 

Băile sunt “clean”, mai precis sunt simple cu accesorii și finisări “wow”. Parterul găzduiește o baie finisată cu plăci ceramice hexagonale cu efect de marmură, în contrast gri închis și alb. Arhitecții au dus “jocul” la un alt nivel și au decis să le folosească și la ultimul etaj al vilei, unde este amplasată o a doua bucătărie gândită ca un mic atelier pentru proprietari.

 

Dormitoarul părinților confirmă descrierea noastră: confortul este cuvântul de bază în această amenajare. Atmosfera decorului clasic adus în contemporan este potențată de  tăblia de catifea a patului și tapetul cu model marocan, alegeri inspirate pentru un rezultat impecabil.

 

 

Ce face însă deliciul acestei amenajări interioare este, de fapt, rășina epoxidică turnată în cele două băi de la etaj dar și în bucătăria “atelier”.  Ne-au plăcut la nebunie alegerile cromatice și finisările gândite de echipa de arhitecți. Baia fetițelor este roz, cum altfel? Însă este un spațiu simplu care ne trimite cu gândul la puritate și la bucurie. Baia părinților este gândită în aceeași linie cu parterul, în stilul mediteranean. Podeaua din rășină epoxidică turcoaz, mozaicul cu nuanțe de albastru și alb ne amintesc de stilul unic al caselor din sudul Spaniei.

 

 

Podeaua din rășină epoxidică galbenă creează un contrast neașteptat dar perfect între plăcile hexagonale cu efect de marmură și mobilierul cu tentă clasică.

 

Dormitorul fetelor continuă povestea din baie, este un spațiu curat potențat de tapetul și pereții roz.

Zona de dining luminoasă și spațioasă în care volumetria este accentuată de peretele din piatră… ce se continuă până la ultimul nivel.

 

Lemnul mobilierului dă și mai multă căldură unei băi romantice în tonuri de roz

 

Această amenajare este dovada că orice casă poate să iasă din monotonie prin amplitudinea încăperilor, luminozitate, alegerile cromatice și simplitate. Dar și prin alegerile arhitecților implementate cu succes de echipa noastră. Stilul clasic adus în contemporan, detaliile country chic fac din această casă un loc impecabil, unic, cu o atmosferă șic, liniștită în care tot ce contează sunt trăirile familiei în locul lor unic, numit atât de simplu și frumos, acasă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to top