Blog

Apartament 10: primul proiect de investiție 441 Design Studio & CorpConstruct

Proiect amenajat împreună cu 441 Design Studio

În 2020, am hotărât să fructificăm experiența noastră în amenajări interioare București într-o nouă nișă de business, aceea a investițiilor imobiliare: să achiziționăm, să renovăm, apoi să vindem un apartament interbelic. Ne-am unit forțele cu arhitecții de la 441 Design Studio, cu care colaborăm deja de câțiva ani.

Arhitecții de la 441 Design Studio au fost, de această dată, și clienți, și arhitecți, o postură cu totul nouă care a venit cu o serie de provocări:

„A fost dificil să hotărâm de unde să începem, iar cel mai greu a fost să vedem cu transformăm un spațiu în ceva frumos, într-un buget propriu. E greu să te limitezi singur când vrei să faci dintr-odată tot ce ți-ai imaginat”.

Apartamentul l-am găsit împreună după multe căutări, într-un bloc interbelic, ne-a plăcut mult zona și scara și am simțit potențialul investiției. De-a lungul timpului, echipa noastră de amenajări interioare București a renovat numeroase apartamente vechi, de fiecare dată cu simț de răspundere și respect pentru încărcătura istorică a locului.

Ce s-a păstrat din construcția inițială

Proiect de investiție 441 Design Studio & CorpConstruct

Apartament 10: primul proiect de investiție 441 Design Studio & CorpConstruct

Atunci când l-am achiziționat, apartamentul era în stadiul „la roșu”, cu tencuiala decopertată și mult moloz, care a fost curățat, manipulat și evacuat de noi la groapa de gunoi.
Fiind vorba de renovarea unui apartament vechi, din perioada interbelică, arhitecții au ținut foarte mult să păstreze orice element originar, capabil să redea istoria spațiului și atmosfera retro.

Astfel, am recondiționat parchetul originar, din lemn masiv, prin șlefuire și lăcuire cu un lac pe bază de apă.

Designul interior propus de 441 Design Studio se distinge atât prin atmosfera generală, ce îmbină farmecul retro și confortul contemporan, cât și prin ingeniozitatea detaliilor: arcadele, de exemplu, se reiau în toate spațiile. Bucătăria este parțial deschisă către living, iar jumătatea de perete de cărămidă dintre cele două camere este continuată în mod ingenios printr-o închidere de sticlă cu cadru metalic.

Proiect de investiție 441 Design Studio & CorpConstruct

Apartament 10: primul proiect de investiție 441 Design Studio & CorpConstruct

Procesul de renovare s-a derulat pe parcursul a două luni, iar rezultatul final reflectă pe deplin punctele forte ale partenerilor implicați: obsesia pentru frumos a arhitecților de la 441 Design Studio și preocuparea pentru detalii impecabile caracteristică brandului CorpConstruct.

„Frumos este o senzație, suntem ființe senzoriale, experimentăm spațiile cu toate simțurile, de aceea sunt importante nu numai culorile, dar și texturile, fluiditatea parcurgerii unui spațiu, mirosul și chiar zgomotele care se nasc din interacțiunea cu obiectele din spațiu”, precizează arhitecții.

Laurențiu Penca, fondator CorpConstruct, despre proiect:

„Am pornit cu mult entuziasm în acest proiect, fiind prima investiție de acest gen atât pentru noi, cât și pentru partenerii de la 441 Design Studio. Suntem încântați de rezultat, iar feedbackul primit este extrem de pozitiv.”

441 Design Studio despre proiect:

„Acest apartament a fost un bun exercițiu de imaginație. Am vrut nu numai să refacem un spațiu ce părea pierdut și să arătăm că locuibil nu trebuie să fie doar funcțional, și că orice spațiu poate avea o poveste, poate fi în armonie cu limitările lui.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to top