Blog

X Duplex Otopeni

Eclectic, curajos, personalizat: o vilă tip duplex de 120 de metri pătrați, cu piese statement și finisaje de top

Echipele noastre de amenajări interioare nu s-au oprit aproape deloc în timpul pandemiei și suntem încântați să vă putem prezenta unul dintre proiectele spectaculoase în care am fost implicați. Este vorba de cea mai nouă amenajare realizată de biroul, Pure-Mess Design, cu o amprentă dinamică, fresh, ieșită din tipare. Puteți vedea turul video al acestui spațiu pe canalul de Youtube Lovedeco.ro.

Vila tip duplex se află într-un complex rezidențial nou, X Residence Otopeni. Locuința a fost preluată la gri, pentru ca designerul de interior Sergiu Călifar să poată interveni atât pe partea de electrică și instalații, cât și în ceea ce privește repoziționarea pereților.

Cu o suprafață utilă de 120 de metri pătrați, duplexul este dispus pe două niveluri: parterul conține zona de zi și un grup sanitar, iar la etaj se află două dormitoare, un dressing și două băi. Etajul era prevăzut cu trei dormitoare, însă s-a dorit transformarea unuia dintre ele în dressing, cu acces direct din dormitor, așadar noi ne-am ocupat de partea de placări de gips carton pe structură metalică.

Imprimeuri de beton, marmură și piatră naturală

 

Open space-ul de la parter are o suprafață amplă, de 44 de metri pătrați, și conține zona de relaxare, o bucătărie, dining și un mic birou. Piesa de rezistență a bucătăriei este insula-monobloc, placată cu lastre ceramice care imită betonul. Deasupra ei, designerul a dorit să lăsăm la vedere o porțiune din tavanul inițial de beton, de aceeași dimensiune cu blatul, pentru a crea efectul că insula s-a desprins din tavan. Placarea ceramică dintre corpurile minimaliste de mobilier este montată de noi, cu rosturi minime, iar imprimeul de marmură se reia și în baia din dormitorul matrimonial.

În zona de living, piesa-statement este canapeaua made in Italy cu tapițerie gri și galben. Nuanța curajoasă de galben-citron se reia și în alte zone din casă: fâșia de perete din dormitorul matrimonial, peretele din holul de la etaj, fundal pentru un tablou, patul din dormitorul de oaspeți. La capitolul pereți, echipa noastră de amenajări interioare București s-a ocupat de montajul profilelor decorative din duropolimer și de aplicarea vopselei lavabile, albă și galben-citron. Pentru tavane, am executat placările cu gips carton, scafele și am aplicat vopseaua lavabilă.

Plăci ceramice de ultimă generație, de până la 2,4 metri înălțime

Amenajarea se evidențiază prin piesele de foarte bună calitate, între care amintim finisajele ceramice montate de noi, de 100×100 cm, 75×150 cm, 120×240 cm, cu imprimeu de marmură și piatră naturală. În grupul sanitar de la parter, de exemplu, lastrele de la Florim de 120×240 cm creează un puternic impact vizual, iar oglinda bronz montată pe tot peretele adiacent le dublează dimensiunea.

La etaj se află două băi: una cu acces direct din dormitor (un alt aspect modificat față de proiect de designerul de interior, care a preferat o ușă glisantă de sticlă neagră între cele două spații), iar cealaltă cu acces din hol.

Baia matrimonială impresionează prin lumina abundentă, mobilierul minimalist și placările ceramice. Cealaltă baie este cea mai generoasă ca suprafață și are ca piesă statement cada freestanding. Ca punct de accent, s-a ales un fototapet rezistent la apă, cu imprimeu-junglă, montat de noi în dreptul căzii. Nuanțele de mov din modelul său se reiau în gresia și faianța cu aspect de piatră naturală din restul spațiului.

Lucrările de amenajare interioară pentru acest duplex s-au derulat în perioada pandemiei și au durat trei luni și jumătate.

Designerul de interior Sergiu Călifar de la Pure-Mess Design despre colaborare:
„Colaborarea a mers foarte bine, echipa CorpConstruct a lucrat bine, au băieți dedicați pe execuție, și suntem mulțumiți de rezultatul final.
Am preluat casa la gri iar ei s-au ocupat de compartimentările de gips carton, de scafe, finisaje (mai puțin parchetul și panourile de sticlă din dușul matrimonial), aplicare lavabilă pereți și tavane, montaj plintă, montaj plăci ceramice. ”

Foto: Sabin Prodan

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to top