Blog

Clinica 3 SENSES

Următorul nivel în materie de beauty, dermatologie și stomatologie: Clinica 3 SENSES din București, amenajată de Pure-Mess Design

Preocuparea pentru design interior a luat o amploare tot mai mare în România ultimilor ani. Acest lucru se reflectă pe deplin în felul în care arată spațiile publice: restaurante, hoteluri, cafenele, dar și saloane de beauty sau clinici medicale. Cea mai nouă apariție în peisajul bucureștean este Clinica 3 Senses, ce duce realmente designul de interior al spațiilor de acest tip la următorul nivel. Suntem entuziasmați că echipa noastră de amenajări interioare București s-a ocupat în 2021 de lucrările de construcții ale acestui spațiu exclusivist conceput de biroul Pure-Mess Design.

Amplasată pe Bulevardul Mircea Vodă 21 în București, Clinica 3 Senses reprezintă un spațiu ce promovează trei direcții principale, toate la standarde foarte înalte: beauty, dermatologie și stomatologie. Spațiul se desfășoară pe un singur nivel și are o suprafață utilă de 376 metri pătrați. Conceptul a pornit de la integrarea organică a celor trei tipuri de servicii într-un design de interior contemporan.

„Minimalismul nu s-a simțit niciodată atât de confortabil într-un spațiu dinamic”, descrie arhitectul Sergiu Călifar de la Pure-Mess Design, coordonatorul proiectului, direcția stilistică pe care a ales-o.

Un design curajos, încă din zona de recepție

Zona Receptie

Zona de recepție reprezintă chintesența amenajării și face legătura între cele trei zone diferite. Linia de design futuristă anunță designul interior îndrăzneț și ultra-personalizat din celelalte spații.

„Una dintre provocările spațiului a fost prezența unor pereți pilă din beton și a traversării unor conducte ce provin de la etajele superioare. Scopul designului a fost direcționarea acestor elemente, accentuându-le astfel încât să devină elemente de interes”, menționează arhitectul.

Canapeaua din zona de așteptare are o formă atipică și două nuanțe de albastru, care direcționează privirea spre zona de salon. Mobilierul pe comandă folosit la recepție este placat cu lastre de ceramică, într-un imprimeu tip marmură wave alb-negru, conturată prin fronturile metalice aurii.

Holurile integrează ca un open space zona de recepție, reluând aceleași elemente și paletă cromatică. Pereții din beton existenți în spațiu au fost lăsați la vedere și puși în valoare prin benzile led montate în pardoseală.

În salonul de Beauty, predomină culoarea roz

Salonul dedicat zonei de înfrumusețare se află chiar la intrarea în spațiu și beneficiază de vedere directă către Bulevardul Mircea Vodă. Decorul este gândit să inducă o stare de relaxare încă de la intrare.

„Am ales un fusion inspirat din conceptul Wonderland și Candy Land, cu un contur minimalist, pentru a-l integra în spațiul urban din care face parte”, menționează Sergiu Călifar.

Accentele delicate de roz folosite pentru mobilierul pe comandă sunt temperate de fundalul rece de beton aparent și plăci supradimensionate de terrazzo. Designerii au integrat și un fototapet de la brandul italian Glamora, cu o bază ce imită betonul aparent, peste care sunt desenate siluete de copaci. Inserțiile metalice aurii și nuanțele de turcoaz pastelat preiau din feminitatea rozului și individualizează spațiul.

Salonul de înfrumusețare cuprinde o zonă de așteptare, patru zone dedicate serviciilor de coafor, două zone pentru make-up, patru puncte de manichiură, trei puncte de pedichiură și trei scafe pentru spălat. Majoritatea pieselor alese sunt freestanding și au un design modern, care să creeze un spațiu fluid și inedit din punct de vedere vizual.

Baia dedicată clienților respectă aceeași linie de design, cu un fusion futurist reinterpretat. Lavoarele freestanding din salon, cu forma lor atipică, se regăsesc și aici. Pardoseala este aceeași din salon, din terrazzo, iar oglinzile au inserate rame rotunde din led.

Patru cabinete stomatologice în patru nuanțe diferite

Cabinetele dentare continuă linia de design futurist-minimalistă. Zona înglobează patru cabinete stomatologice, diferențiate doar prin culoarea panourilor traforate din tavan. În toate, predomină un fundal gri-ciment și alb, doar nuanța tavanelor diferă.

Cabinetul verde este dedicat celor sociabili și deschiși și tocmai de aceea are acces direct din recepție. Cabinetul galben este menit să genereze energie și optimism și este gândit pentru cei care se tem de mersul la dentist. Cel roșu se adresează persoanelor puternice, iar nuanța a fost temperată pentru a oferi sensibilitate amenajării. Cabinetul negru reprezintă sala de operație și emană o atmosferă aerisită, curată, ce descrie din plin profesionalismul echipei 3 Senses.

Un design senzorial pentru zona de dermatologie

Zona de dermatologie cuprinde două spații în oglindă, iar cromatica aparte, stimulată de lumină, creează ambiente senzoriale. Cabinetele de consultații explorează nuanțe plăcute și confortabile vizual, ca galbenul-muștar și albastrul-delicat.

Amenajarea de interior a vizat inclusiv spațiile care nu sunt accesibile publicului larg. Camera de sterilizare, de exemplu, oferă confort sporit personalului cabinetului, prin funcționalitate maximă. Sunt reluate culorile din cele patru cabinete stomatologice.

Birourile personalului susțin linia minimalistă de design iar din punct de vedere coloristic predomină albul și betonul aparent. Zona de luat masa arată ca o bucătărie de apartament, în care betonul aparent este din nou prezent.

 

Foto: Sabin Prodan

Executie Proiect: CorpConstruct

Pardoseli flotante: Glamour Floors

Ceramică & sanitare: Amenajari Interioare DHD Inalco

Faianță băi: 41zero42

Tapet: Amenajari Interioare DHD GLAMORA

Canapele și scaune salon: Into Design, producător and tradition

Lastre recepție: Tempini Romaniai – Florim Ceramiche

Rame clasice pereți: DMG Art

Lavabilă: Color Smart – Benjamin Moore Romania

Scaune și scafe coafor: Topline Europa

Mobilier comandă și cadre metalice: OurDesign

Mic mobilier: Insignis si Ioooi.

Lumini: Luminna

Blaturi mobilier: Art Granit

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to top