Proiect de amenajări interioare duplex București (Apartament Fantasy Lights)

Am realizat de-a lungul timpului numeroase proiecte de amenajări interioare și renovări de care ne simțim încă extrem de aproape. Însă acest apartament de tip duplex are un loc cu adevărat special pentru noi. Are toate caracteristicile la care visăm cu toții: este luminos, are o terasă spectaculoasă, are mult lemn, deci e suficient de cozy, este scăldat în alb și nuanțe deschise, în care au fost introduse contraste puternice. Dar, mai presus de orice, are un dressing walk-in din care chiar n-am mai pleca.

Living

Arhitecții de la Miso Arhitects au schițat un loc superb, proiect pe care noi l-am implementat cu pasiune, ca întotdeauna. Livingul călduros, scenografic, așa cum îl numește echipa de arhitecți, are o claritate atât de necesară pentru orice locuință. Un loc în care îți găsești liniștea, chiar și în cele mai zgomotoase zile. Au fost folosite finisaje precum vopseaua decorativă sau tapetul, dar și scenarii de lumină ce produc o emoție puternică. Din acest motiv, designerii au denumit acest proiect Fantasy Lights, un loc cu o atmosferă distinctă.

Bucătăria

Bucătăria este un spațiu elegant, în care echipa de arhitecți a ales să personalizeze pereții cu plăci ceramice inspirate din designul marocan, extrem de populare în zona Mediteraneană. Au o semnificație aparte, amintind de ocean și de liniștea pe care acesta o aduce în viețile noastre. Nu este deloc întâmplătoare alăturarea acestor plăci ceramice albe cu mobilierul din lemn cu o textură asemănătoare cu cea aleasă pentru pardoseală. Ne-a plăcut mult și alegerea arhitecților pentru iluminat, cu benzile de led inserate în perete, dar și spoturile cilindrice de culoare albă. Este un spațiu în care aceștia au mizat pe continuitate cromatică, cu mici desprinderi ale geometriei locului date atât de lumina artificială, cât și de mobilierul din partea superioară, personalizat cu mânere elegante aurii. Fiind o bucătărie deschisă, ce comunică cu livingul și zona de dining, cromatica și linia alese pentru mobilier continuă pe întregul perete comun cu bucătăria.

Dormitor

Am mai povestit pe blogul nostru despre cât de importante sunt diminețile acasă, fie că ne gândim la bucătărie, balcon sau la dormitor. Din acest motiv, acesta din urmă capătă o semnificație aparte în acest proiect de amenajări interioare. Dormitorul principal reprezintă transpunerea exactă din mintea noastră a dimineților perfecte. Patul se află așezat într-o arcadă personalizată cu tapet și iluminată printr-o bandă cu led. Iar imaginea este cu adevărat completă prin alăturarea celor două lămpi de perete care confirmă ideea de libertate pe care ne-o insuflă această încăpere. Cromatica aleasă, prin culori calde, nuanțe diferite de bej, conturează un dormitor în care îți dorești să ajungi cât mai repede. Dormitorul găzduiește și un spațiu relaxant pentru birou.

Pentru că am vorbit deja despre alegerea plăcilor ceramice din bucătărie ca fiind un element ce amintește de ocean, cel de-al doilea dormitor ne face să visăm și mai
profund la vacanțele de pe malul mării. Tapetul are aceeași direcție cu temă acvatică, iar culoarea albastră a patului împreună cu restul nuanțelor de gri din încăpere ne trimit direct într-un loc îndepărtat și călduros. Și aici există opțiunea de a lucra, în spațiul amenajat pe peretele opus patului.

Joaca nu dispare nici în cel de-al treilea dormitor, în care vom regăsi din nou tapetul, de această dată însă, cu motive care amintesc de natură. Patul verde și mobilierul din lemn, împreună cu bancheta așezată peste spațiul pentru depozitare chiar din fața ferestrei cu dimensiune generoasă reprezintă un motiv în plus să ne gândim doar la relaxare. Și, desigur, la joacă. Corpurile de iluminat din întreaga proprietate au aceeași linie stilistică, cu forme rotunjite care amintesc de infinitul mării, un motiv des întâlnit în proiectul de amenajare.

Despre Apartament

Apartamentul de tip duplex din București are patru camere, cu o suprafață totală de 130 de metri pătrați cărora li se adaugă și terasa. Echipa noastră a implementat cu atenție fiecare etapă a acestui proiect. Noi am decopertat zugrăveala veche, dar și tapetul, faianța, gresia și gips cartonul, am demolat și unii pereți pentru reconstrucția gândită de arhitecți. Am îndreptat și reparat pereții, am aplicat vopseaua decorativă, vopseaua lavabilă și tapetul, am construit plafoanele de gips carton, am realizat în totalitate finisajele bucătăriei. De asemenea, echipa noastră a realizat instalația electrică și a modificat instalația sanitară. La finalul proiectului acestei amenajări interioare din București, am fost responsabili și de curățenie.

Știm cât de complicată poate fi uneori pentru proprietari așteptarea, dar când rezultatul final arată ca cel din acest proiect realizat de noi împreună cu Miso Arhitects, chiar credem că merită cu desăvârșire.

Proiect: Apartament Fantasy Lights
Tipologie amenajare: TRANSFORMER
Locație: Nerva Traian, București
Suprafață: 130 mp + terasă
Durata amenajării: Noiembrie 2021 – Noiembrie 2022
Procent de respectare a designului propus: 90%

Scroll to top