Blog

Clinica 3 SENSES

Următorul nivel în materie de beauty, dermatologie și stomatologie: Clinica 3 SENSES din București, amenajată de Pure-Mess Design

Preocuparea pentru design interior a luat o amploare tot mai mare în România ultimilor ani. Acest lucru se reflectă pe deplin în felul în care arată spațiile publice: restaurante, hoteluri, cafenele, dar și saloane de beauty sau clinici medicale. Cea mai nouă apariție în peisajul bucureștean este Clinica 3 Senses, ce duce realmente designul de interior al spațiilor de acest tip la următorul nivel. Suntem entuziasmați că echipa noastră de amenajări interioare București s-a ocupat în 2021 de lucrările de construcții ale acestui spațiu exclusivist conceput de biroul Pure-Mess Design.

Amplasată pe Bulevardul Mircea Vodă 21 în București, Clinica 3 Senses reprezintă un spațiu ce promovează trei direcții principale, toate la standarde foarte înalte: beauty, dermatologie și stomatologie. Spațiul se desfășoară pe un singur nivel și are o suprafață utilă de 376 metri pătrați. Conceptul a pornit de la integrarea organică a celor trei tipuri de servicii într-un design de interior contemporan.

„Minimalismul nu s-a simțit niciodată atât de confortabil într-un spațiu dinamic”, descrie arhitectul Sergiu Călifar de la Pure-Mess Design, coordonatorul proiectului, direcția stilistică pe care a ales-o.

Un design curajos, încă din zona de recepție

Zona Receptie

Zona de recepție reprezintă chintesența amenajării și face legătura între cele trei zone diferite. Linia de design futuristă anunță designul interior îndrăzneț și ultra-personalizat din celelalte spații.

„Una dintre provocările spațiului a fost prezența unor pereți pilă din beton și a traversării unor conducte ce provin de la etajele superioare. Scopul designului a fost direcționarea acestor elemente, accentuându-le astfel încât să devină elemente de interes”, menționează arhitectul.

Canapeaua din zona de așteptare are o formă atipică și două nuanțe de albastru, care direcționează privirea spre zona de salon. Mobilierul pe comandă folosit la recepție este placat cu lastre de ceramică, într-un imprimeu tip marmură wave alb-negru, conturată prin fronturile metalice aurii.

Holurile integrează ca un open space zona de recepție, reluând aceleași elemente și paletă cromatică. Pereții din beton existenți în spațiu au fost lăsați la vedere și puși în valoare prin benzile led montate în pardoseală.

În salonul de Beauty, predomină culoarea roz

Salonul dedicat zonei de înfrumusețare se află chiar la intrarea în spațiu și beneficiază de vedere directă către Bulevardul Mircea Vodă. Decorul este gândit să inducă o stare de relaxare încă de la intrare.

„Am ales un fusion inspirat din conceptul Wonderland și Candy Land, cu un contur minimalist, pentru a-l integra în spațiul urban din care face parte”, menționează Sergiu Călifar.

Accentele delicate de roz folosite pentru mobilierul pe comandă sunt temperate de fundalul rece de beton aparent și plăci supradimensionate de terrazzo. Designerii au integrat și un fototapet de la brandul italian Glamora, cu o bază ce imită betonul aparent, peste care sunt desenate siluete de copaci. Inserțiile metalice aurii și nuanțele de turcoaz pastelat preiau din feminitatea rozului și individualizează spațiul.

Salonul de înfrumusețare cuprinde o zonă de așteptare, patru zone dedicate serviciilor de coafor, două zone pentru make-up, patru puncte de manichiură, trei puncte de pedichiură și trei scafe pentru spălat. Majoritatea pieselor alese sunt freestanding și au un design modern, care să creeze un spațiu fluid și inedit din punct de vedere vizual.

Baia dedicată clienților respectă aceeași linie de design, cu un fusion futurist reinterpretat. Lavoarele freestanding din salon, cu forma lor atipică, se regăsesc și aici. Pardoseala este aceeași din salon, din terrazzo, iar oglinzile au inserate rame rotunde din led.

Patru cabinete stomatologice în patru nuanțe diferite

Cabinetele dentare continuă linia de design futurist-minimalistă. Zona înglobează patru cabinete stomatologice, diferențiate doar prin culoarea panourilor traforate din tavan. În toate, predomină un fundal gri-ciment și alb, doar nuanța tavanelor diferă.

Cabinetul verde este dedicat celor sociabili și deschiși și tocmai de aceea are acces direct din recepție. Cabinetul galben este menit să genereze energie și optimism și este gândit pentru cei care se tem de mersul la dentist. Cel roșu se adresează persoanelor puternice, iar nuanța a fost temperată pentru a oferi sensibilitate amenajării. Cabinetul negru reprezintă sala de operație și emană o atmosferă aerisită, curată, ce descrie din plin profesionalismul echipei 3 Senses.

Un design senzorial pentru zona de dermatologie

Zona de dermatologie cuprinde două spații în oglindă, iar cromatica aparte, stimulată de lumină, creează ambiente senzoriale. Cabinetele de consultații explorează nuanțe plăcute și confortabile vizual, ca galbenul-muștar și albastrul-delicat.

Amenajarea de interior a vizat inclusiv spațiile care nu sunt accesibile publicului larg. Camera de sterilizare, de exemplu, oferă confort sporit personalului cabinetului, prin funcționalitate maximă. Sunt reluate culorile din cele patru cabinete stomatologice.

Birourile personalului susțin linia minimalistă de design iar din punct de vedere coloristic predomină albul și betonul aparent. Zona de luat masa arată ca o bucătărie de apartament, în care betonul aparent este din nou prezent.

 

Foto: Sabin Prodan

Executie Proiect: CorpConstruct

Pardoseli flotante: Glamour Floors

Ceramică & sanitare: Amenajari Interioare DHD Inalco

Faianță băi: 41zero42

Tapet: Amenajari Interioare DHD GLAMORA

Canapele și scaune salon: Into Design, producător and tradition

Lastre recepție: Tempini Romaniai – Florim Ceramiche

Rame clasice pereți: DMG Art

Lavabilă: Color Smart – Benjamin Moore Romania

Scaune și scafe coafor: Topline Europa

Mobilier comandă și cadre metalice: OurDesign

Mic mobilier: Insignis si Ioooi.

Lumini: Luminna

Blaturi mobilier: Art Granit

X Duplex Otopeni

Eclectic, curajos, personalizat: o vilă tip duplex de 120 de metri pătrați, cu piese statement și finisaje de top

Echipele noastre de amenajări interioare nu s-au oprit aproape deloc în timpul pandemiei și suntem încântați să vă putem prezenta unul dintre proiectele spectaculoase în care am fost implicați. Este vorba de cea mai nouă amenajare realizată de biroul, Pure-Mess Design, cu o amprentă dinamică, fresh, ieșită din tipare. Puteți vedea turul video al acestui spațiu pe canalul de Youtube Lovedeco.ro.

Vila tip duplex se află într-un complex rezidențial nou, X Residence Otopeni. Locuința a fost preluată la gri, pentru ca designerul de interior Sergiu Călifar să poată interveni atât pe partea de electrică și instalații, cât și în ceea ce privește repoziționarea pereților.

Cu o suprafață utilă de 120 de metri pătrați, duplexul este dispus pe două niveluri: parterul conține zona de zi și un grup sanitar, iar la etaj se află două dormitoare, un dressing și două băi. Etajul era prevăzut cu trei dormitoare, însă s-a dorit transformarea unuia dintre ele în dressing, cu acces direct din dormitor, așadar noi ne-am ocupat de partea de placări de gips carton pe structură metalică.

Imprimeuri de beton, marmură și piatră naturală

 

Open space-ul de la parter are o suprafață amplă, de 44 de metri pătrați, și conține zona de relaxare, o bucătărie, dining și un mic birou. Piesa de rezistență a bucătăriei este insula-monobloc, placată cu lastre ceramice care imită betonul. Deasupra ei, designerul a dorit să lăsăm la vedere o porțiune din tavanul inițial de beton, de aceeași dimensiune cu blatul, pentru a crea efectul că insula s-a desprins din tavan. Placarea ceramică dintre corpurile minimaliste de mobilier este montată de noi, cu rosturi minime, iar imprimeul de marmură se reia și în baia din dormitorul matrimonial.

În zona de living, piesa-statement este canapeaua made in Italy cu tapițerie gri și galben. Nuanța curajoasă de galben-citron se reia și în alte zone din casă: fâșia de perete din dormitorul matrimonial, peretele din holul de la etaj, fundal pentru un tablou, patul din dormitorul de oaspeți. La capitolul pereți, echipa noastră de amenajări interioare București s-a ocupat de montajul profilelor decorative din duropolimer și de aplicarea vopselei lavabile, albă și galben-citron. Pentru tavane, am executat placările cu gips carton, scafele și am aplicat vopseaua lavabilă.

Plăci ceramice de ultimă generație, de până la 2,4 metri înălțime

Amenajarea se evidențiază prin piesele de foarte bună calitate, între care amintim finisajele ceramice montate de noi, de 100×100 cm, 75×150 cm, 120×240 cm, cu imprimeu de marmură și piatră naturală. În grupul sanitar de la parter, de exemplu, lastrele de la Florim de 120×240 cm creează un puternic impact vizual, iar oglinda bronz montată pe tot peretele adiacent le dublează dimensiunea.

La etaj se află două băi: una cu acces direct din dormitor (un alt aspect modificat față de proiect de designerul de interior, care a preferat o ușă glisantă de sticlă neagră între cele două spații), iar cealaltă cu acces din hol.

Baia matrimonială impresionează prin lumina abundentă, mobilierul minimalist și placările ceramice. Cealaltă baie este cea mai generoasă ca suprafață și are ca piesă statement cada freestanding. Ca punct de accent, s-a ales un fototapet rezistent la apă, cu imprimeu-junglă, montat de noi în dreptul căzii. Nuanțele de mov din modelul său se reiau în gresia și faianța cu aspect de piatră naturală din restul spațiului.

Lucrările de amenajare interioară pentru acest duplex s-au derulat în perioada pandemiei și au durat trei luni și jumătate.

Designerul de interior Sergiu Călifar de la Pure-Mess Design despre colaborare:
„Colaborarea a mers foarte bine, echipa CorpConstruct a lucrat bine, au băieți dedicați pe execuție, și suntem mulțumiți de rezultatul final.
Am preluat casa la gri iar ei s-au ocupat de compartimentările de gips carton, de scafe, finisaje (mai puțin parchetul și panourile de sticlă din dușul matrimonial), aplicare lavabilă pereți și tavane, montaj plintă, montaj plăci ceramice. ”

Foto: Sabin Prodan

Apartament 10: primul proiect de investiție 441 Design Studio & CorpConstruct

Proiect amenajat împreună cu 441 Design Studio

În 2020, am hotărât să fructificăm experiența noastră în amenajări interioare București într-o nouă nișă de business, aceea a investițiilor imobiliare: să achiziționăm, să renovăm, apoi să vindem un apartament interbelic. Ne-am unit forțele cu arhitecții de la 441 Design Studio, cu care colaborăm deja de câțiva ani.

Arhitecții de la 441 Design Studio au fost, de această dată, și clienți, și arhitecți, o postură cu totul nouă care a venit cu o serie de provocări:

„A fost dificil să hotărâm de unde să începem, iar cel mai greu a fost să vedem cu transformăm un spațiu în ceva frumos, într-un buget propriu. E greu să te limitezi singur când vrei să faci dintr-odată tot ce ți-ai imaginat”.

Apartamentul l-am găsit împreună după multe căutări, într-un bloc interbelic, ne-a plăcut mult zona și scara și am simțit potențialul investiției. De-a lungul timpului, echipa noastră de amenajări interioare București a renovat numeroase apartamente vechi, de fiecare dată cu simț de răspundere și respect pentru încărcătura istorică a locului.

Ce s-a păstrat din construcția inițială

Proiect de investiție 441 Design Studio & CorpConstruct

Apartament 10: primul proiect de investiție 441 Design Studio & CorpConstruct

Atunci când l-am achiziționat, apartamentul era în stadiul „la roșu”, cu tencuiala decopertată și mult moloz, care a fost curățat, manipulat și evacuat de noi la groapa de gunoi.
Fiind vorba de renovarea unui apartament vechi, din perioada interbelică, arhitecții au ținut foarte mult să păstreze orice element originar, capabil să redea istoria spațiului și atmosfera retro.

Astfel, am recondiționat parchetul originar, din lemn masiv, prin șlefuire și lăcuire cu un lac pe bază de apă.

Designul interior propus de 441 Design Studio se distinge atât prin atmosfera generală, ce îmbină farmecul retro și confortul contemporan, cât și prin ingeniozitatea detaliilor: arcadele, de exemplu, se reiau în toate spațiile. Bucătăria este parțial deschisă către living, iar jumătatea de perete de cărămidă dintre cele două camere este continuată în mod ingenios printr-o închidere de sticlă cu cadru metalic.

Proiect de investiție 441 Design Studio & CorpConstruct

Apartament 10: primul proiect de investiție 441 Design Studio & CorpConstruct

Procesul de renovare s-a derulat pe parcursul a două luni, iar rezultatul final reflectă pe deplin punctele forte ale partenerilor implicați: obsesia pentru frumos a arhitecților de la 441 Design Studio și preocuparea pentru detalii impecabile caracteristică brandului CorpConstruct.

„Frumos este o senzație, suntem ființe senzoriale, experimentăm spațiile cu toate simțurile, de aceea sunt importante nu numai culorile, dar și texturile, fluiditatea parcurgerii unui spațiu, mirosul și chiar zgomotele care se nasc din interacțiunea cu obiectele din spațiu”, precizează arhitecții.

Laurențiu Penca, fondator CorpConstruct, despre proiect:

„Am pornit cu mult entuziasm în acest proiect, fiind prima investiție de acest gen atât pentru noi, cât și pentru partenerii de la 441 Design Studio. Suntem încântați de rezultat, iar feedbackul primit este extrem de pozitiv.”

441 Design Studio despre proiect:

„Acest apartament a fost un bun exercițiu de imaginație. Am vrut nu numai să refacem un spațiu ce părea pierdut și să arătăm că locuibil nu trebuie să fie doar funcțional, și că orice spațiu poate avea o poveste, poate fi în armonie cu limitările lui.”

Ergo Restaurant

Situat in inima Bucurestiului, Ergo Restaurant este un loc cu totul si cu totul deosebit, atat prin locatie, design si ambianta, cat si prin oferta meniului sau ce cuprinde optiuni vegane, vegetariene, cu peste si carne – toate fara gluten.

Beneficiarii acestui restaurant au lucrat la acest proiect din care a facut parte si CorpConstruct cu strictete si pasiune, cu o atentie aparte dedicata detaliilor si cu rabdarea aferenta in momentul in care iti doresti ca viziunea sa fie realizata intocmai.

Aceasta viziune cuprinde intentia de a crea din zona Piata Constitutiei si Bulevardul Unirii o parte a orasului mai vibranta si mai vie, unde sa fie cat mai multe restaurante, localuri si magazine ca in “afara”.

Avand in imediata vecinatate Casa Poporului, unul dintre cele mai emblematice simboluri ale tarii noastre, zona abunda in turisti si localnici deopotriva ce apreciaza o locatie frumoasa unde mancarea mai intai se admira pentru frumusetea plating-ului, dupa care se savureaza fara griji, indiferent de restrictii alimentare sau stil de viata.

Cu siguranta este un loc preferat si de persoanele ce acorda interes sportului si fitness-ului, deoarece toate preparatele sunt sanatoase, fiind pregatite cu ingrediente proaspete si de o calitate inalta.

Arhitect: Live In Design

 

 

Confectii metalice si stilul industrial – Metaliero

Ultima perioadă a cunoscut o înflorire spectaculoasă a proiectelor cu design industrial și implicit vorbind și de confectii metalice. Designul în stil industrial încorporează elemente din spațiile comerciale istorice într-un spațiu de locuit. Metalul se regăsește în mare măsură în acest stil care se leagă cel mai mult de fostele hale și încăperi înalte, unde domină fierul și lemnul. Proiectele rezidențiale și comerciale au împrumutat din acest stil cât mai mult, fie că vorbim de proiecte realizate în totalitate sau doar detalii și confecții metalice.

Spațiile cu tendință industrială sunt despre un mix de succes, între vechi și nou. Unul dintre cele mai simple moduri de a realiza un astfel de proiect este de a alătura elementele din lemn, metal și cărămidă aparentă în stilul vintage. Expunerea este cuvântul de bază într-o astfel de amenajare. De aici și multitudinea de țevi expuse, grinzi și cărămidă, podele din beton sau lemn. Accesoriile metalice realizate de echipa noastră sunt printre cele mai căutate în astfel de proiecte, de cele mai mult ori fiind obiecte expuse, fără a fi mascate de lemn sau alte materiale.

Sentimentul de spațiu deschis, fără prea multe limite este completat de unele elemente vintage sau realizate în stil vintage. De multe ori, separarea încăperilor se realizează dintr-un perete de metal stil glasvand, cu sticlă, vopsit fie negru, fie cupru sau chiar auriu șters. Pereții, de cele mai multe ori din beton, total nefinisați, sunt accesorizați cu rafturi metalice, oglinzi metalice sau mobilier din lemn vechi sau metal.  Este crucial să existe sentimentul unui spațiu cât mai deschis. Să nu uităm, însă, nici de ferestrele mari, tot din metal. Cu cât poți adăuga mai multă lumină, cu atât mai bine.

La metaliero ne place să fim cât mai creativi și deschiși către orice tip de proiect. Majoritatea obiectelor noastre se încadrează perfect într-un design industrial, fie că vorbim de cele pe care le realizăm deja sau de cele pe care le putem lucra împreună.

Cuprul face lumină

Cuprul este deja în tendințe de mulți ani, atât în interioare cu tentă industrială dar și ca piese de accent în cele moderne sau clasice. Este o modalitate excelentă să introduci o notă metalică într-o încăpere. Dintre toate metalele, cuprul este poate cel mai versatil și accesibil. Ne-am întâlnit și noi cu el în ultima perioadă în proiectele noastre de amenajări interioare din București și am decis să povestim puțin despre el.

Pur și simplu “WOW”

Ne-am întrebat mereu cum e să te trezești dimineața cu liniștea din Herăstrău și să respiri primăvara mirosul atât de puternic și special al teilor din zonă. Iar dacă toata acestea sunt completate de un apartament spațios, cu un design perfect, atunci chiar că putem să visăm zi de zi la asta. Mai ales după ce am fost implicați în renovarea acestuia, timp de câteva săptămâni și am pus în aplicare planul gândit atât de frumos de echipa de la iDecorate. Continue Reading

Cum faci să fie liniște doar din design

Sunt unele case în care atunci când intri pentru prima dată, ți se par atât de confortabile și îți transmit un sentiment atât de “acasă”, încât simți nevoia să te cuibărești pe canapea și să bei o cafea. Așa ni se întâmplă nouă cu această vilă din Băneasa în care, deși ne-am petrecut mult timp în timpul procesului de amenajări interioare, tot nu ni se pare suficient. Este un loc în care echipa de arhitecți de la iDecorate a reușit să strângă toate sentimentele frumoase într-un spațiu gândit pentru o familie cu doi copii. Continue Reading

Cum am schimbat fața unui spațiu comercial de pe Calea Victoriei

Încheiem anul cu un proiect fabulos despre care abia așteptăm să vă povestim în rândurile următoare.
Fără îndoială, 2018 a fost un an în care am crescut, împlinind nu numai visurile unor familii frumoase de a-și transforma casa într-un spațiu cu farmec, dar și proiecte comerciale wow. Continue Reading

Design modern și funcțional ales de un cuplu de tineri antreprenori

Un proiect drag nouă este apartamentul de 4 camere de pe strada Octavian Goga. Special gândit pentru un cuplu tânăr, completează perfect personalitatea lor dinamică și aventuroasă prin accente de lumină și calm.

Continue Reading

Scroll to top