Blog

Pur și simplu “WOW”

Ne-am întrebat mereu cum e să te trezești dimineața cu liniștea din Herăstrău și să respiri primăvara mirosul atât de puternic și special al teilor din zonă. Iar dacă toata acestea sunt completate de un apartament spațios, cu un design perfect, atunci chiar că putem să visăm zi de zi la asta. Mai ales după ce am fost implicați în renovarea acestuia, timp de câteva săptămâni și am pus în aplicare planul gândit atât de frumos de echipa de la iDecorate.

 

Linia pe care au mers arhitecții a tins către un loc modern, cu accente industriale și minimaliste, scăldat în lumină chiar dacă proprietarii au ales tonuri închise de gri, cu inserții de galben și accesorii și corpuri de iluminat  minimaliste. Iar rezultatul e atât de “wow”, încât ne-am dori să poposim mai mult decât pentru o ședință foto.

Imaginea aceasta ne poartă cu gândul în apartamentele atât de speciale din New York, unde orice vis capătă sens prin amenajări spectaculoase.

 

Apartamentul a devenit atât de spațios, cu ideea de “clean” și simplu, datorită modificărilor gândite de proprietari împreună cu arhitecți și implementate de echipa noastră. Inițial, livingul și bucătăria erau separate, iar după renovare au devenit un spațiu comun. Peretele holului a fost dărâmat pentru că structura blocului a permis acest fapt iar peretele bucătăriei a fost înlocuit de un glasvand cu rame negre, în stilul minimalist.

Peretele din living este placat cu un trafor negru de metal, îndulcit de accesoriile glam și de placa de marmură albă. LOVELY!

 

Probabil una dintre cele mai spectaculoase bucătării la care am lucrat în ultimul timp, aceasta impresionează prin alegerile atipice pentru o astfel de cameră. Dar mai ales, prin linia de simplitate, fără obiecte la vedere, totul fiind gândit până la cel mai mic detaliu. Iar peretele placat cu foi din oglindă cu accente de cupru aduce dinamism și unicitate unui spațiu atât de curat din punct de vedere al formelor. Mobilierul a fost proiectat special pentru acest loc și continuă, din punct de vedere cromatic, ideea pe care au mizat arhitecții în întregul apartament.

 

Totul este gândit pentru a păstra unitatea până în ultimul colț. Din acest motiv, o parte din peretele din living este placat, la fel ca și în bucătărie, cu aceleași foi de oglindă spectaculoase. În spatele  lui se găsește o mică baie de oaspeți, mascată perfect de acesta.

 

 

În spatele acestui perete se află baia de oaspeți

 

 

Cel de-al doilea hol al apartamentului surprinde prin aceleași alegeri minimaliste, atât prin peretele finisat cu vopsea decorativă cât și prin jocurile geometrice de lumină din tavan.

 

Ce ne place mult este că arhitecții au mizat pe aceleași culori, texturi și materiale, în fiecare cameră. În dormitor regăsim oglinda ce plachează peretele din bucătărie și pe cel din living. Iar măsuțele, corpurile de iluminat și fotoliul turcoaz îndulcesc încăperea și aduc exact acea doză de căldură de care orice dormitor are nevoie.

 

Arhitecții au ales aceeași vopsea decorativă și pentru peretele din dormitor, pe care s-a instalat și un cadru metalic negru cu model geometric.

 

Măsuța de sticlă transformată în noptieră este preferata proprietarilor iar noi suntem cu totul de acord. Este ruperea de ritm gândită atât de inteligent de designeri.

 

Pentru că orice casă trebuie să fie realizată după chipul și asemănarea proprietarilor, arhitecții au gândit un spațiu “de joacă”  pe aceeași linie simplă

 

V-am spus deja ca orice camera păstrează cu sfințenie aceeași strategie și asta o  dovedește și baia. Echipa noastră a montat o podea din plăci ceramice aproape identice cu parchetul din tot apartamentul și, deși spațioasă, baia este amenajată în stilul nordic. Aici au fost instalate o cadă și un duș de tip walk-in, faianță cu efect de marmură și mobilierul din lemn și metal negru.

Mobilierul din lemn, podeaua și alegerea jocurilor de culori între lemn, alb și cadrul metalic negru împreună cu oglinda aduc sentimentul de căldură și relaxare.

 

Pe lângă toate alegerile perfecte despre care am scris până acum, să nu uităm să menționăm parchetul triplu stratificat montat de echipa noastră. Este cu totul special pentru că aduce exact acea doză de căldură de care avea nevoie acest loc dar și pentru că se potrivește cu fiecare element. A fost un proiect care ne demonstrează, încă o dată, cât de mult iubim ceea ce facem. Rezultatul ne arată că merită să investim timp, energie, pasiune în fiecare dintre amenajările de care ne ocupăm.

 

 

Cum faci să fie liniște doar din design

Sunt unele case în care atunci când intri pentru prima dată, ți se par atât de confortabile și îți transmit un sentiment atât de “acasă”, încât simți nevoia să te cuibărești pe canapea și să bei o cafea. Așa ni se întâmplă nouă cu această vilă din Băneasa în care, deși ne-am petrecut mult timp în timpul procesului de amenajări interioare, tot nu ni se pare suficient. Este un loc în care echipa de arhitecți de la iDecorate a reușit să strângă toate sentimentele frumoase într-un spațiu gândit pentru o familie cu doi copii.

 

Amenajarea a pornit de la necesitatea familiei de a realiza un loc în care toată lumea să se simtă minunat și în care toți să aibă micul lor spațiu care să îi reprezinte în cele 3 niveluri disponibile. Marele avantaj al acestei construcții este peretele de sticlă ce se întinde pe două niveluri și care lasă lumina să se risipească în toată casa. Arhitecții au gândit pentru parter un spațiu deschis în totalitate, în care se află bucătăria, diningul și livingul.

 

Bucătăria este amenajată în stilul country chic iar elementul de accent este chiar peretele finisat cu plăci ceramice cu efect vintage cu un pattern geometric care te poartă în fiecare zi pe  malul Mediteranei. Imaginea se continuă prin albastrul turcoaz al canapelei spectaculoase din living, chiar dacă pozele au fost făcute în perioada Crăciunului. Dacă am alege un singur cuvânt care să descrie zona parterului, aceste ar fi, fără îndoială, “căldură”. Este un loc în care personalitățile proprietarilor și-au pus amprenta și în care toate elementele alese de ei, de la ceramică, piese de mobilier, sticlă sau parchetul triplu stratificat conturează locul ideal în care să te simți cu adevărat confortabil și relaxat.

 

Băile sunt “clean”, mai precis sunt simple cu accesorii și finisări “wow”. Parterul găzduiește o baie finisată cu plăci ceramice hexagonale cu efect de marmură, în contrast gri închis și alb. Arhitecții au dus “jocul” la un alt nivel și au decis să le folosească și la ultimul etaj al vilei, unde este amplasată o a doua bucătărie gândită ca un mic atelier pentru proprietari.

 

Dormitoarul părinților confirmă descrierea noastră: confortul este cuvântul de bază în această amenajare. Atmosfera decorului clasic adus în contemporan este potențată de  tăblia de catifea a patului și tapetul cu model marocan, alegeri inspirate pentru un rezultat impecabil.

 

 

Ce face însă deliciul acestei amenajări interioare este, de fapt, rășina epoxidică turnată în cele două băi de la etaj dar și în bucătăria “atelier”.  Ne-au plăcut la nebunie alegerile cromatice și finisările gândite de echipa de arhitecți. Baia fetițelor este roz, cum altfel? Însă este un spațiu simplu care ne trimite cu gândul la puritate și la bucurie. Baia părinților este gândită în aceeași linie cu parterul, în stilul mediteranean. Podeaua din rășină epoxidică turcoaz, mozaicul cu nuanțe de albastru și alb ne amintesc de stilul unic al caselor din sudul Spaniei.

 

 

Podeaua din rășină epoxidică galbenă creează un contrast neașteptat dar perfect între plăcile hexagonale cu efect de marmură și mobilierul cu tentă clasică.

 

Dormitorul fetelor continuă povestea din baie, este un spațiu curat potențat de tapetul și pereții roz.

Zona de dining luminoasă și spațioasă în care volumetria este accentuată de peretele din piatră… ce se continuă până la ultimul nivel.

 

Lemnul mobilierului dă și mai multă căldură unei băi romantice în tonuri de roz

 

Această amenajare este dovada că orice casă poate să iasă din monotonie prin amplitudinea încăperilor, luminozitate, alegerile cromatice și simplitate. Dar și prin alegerile arhitecților implementate cu succes de echipa noastră. Stilul clasic adus în contemporan, detaliile country chic fac din această casă un loc impecabil, unic, cu o atmosferă șic, liniștită în care tot ce contează sunt trăirile familiei în locul lor unic, numit atât de simplu și frumos, acasă.

Povestea unui hambar spectaculos

Suntem pasionați de proiecte din lemn dar credem cu tărie că tăierea lemnului trebuie să fie o activitate responsabilă. Se pot realiza locuințe impresionante, piese de mobilier din bucăți de lemn vechi sau lemn ce trebuie tăiat din diferite motive. Așa s-a întâmplat cu acest proiect din Olanda, unde o echipă de arhitecți a descoperit că mai mulți stejari din locul unde aveau biroul urmau să fie tăiați. (mai mult…)

Tot ce trebuie să știi despre vopseaua decorativă

Multe interioare te vor impresiona prin pereți cu un finisaj de excepție. Și poate aparent vei crede că au fost acoperiți cu tapet, însă vei descoperi că de fapt vorbim de vopsea decorativă. Poți obține cu ușurință un aspect premium prin mai multe variante de vopsele de efect care au câștigat popularitate în ultimii ani. Există o mulțime de finisaje și texturi pe piață care pot avea un impact mare. (mai mult…)

Cum să-ți amenajezi un loc relaxant în grădină?

Dacă ai un spațiu în aer liber, gândește-te să-l amenajezi cât mai frumos. Oricine are nevoie de un mic loc în liniște unde să se bucure de frumusețea serilor de vară. În ultimele proiecte de renovări în București, am pregătit și noi mici colțuri de liniște, din lemn și cu mult verde. (mai mult…)

Cum arată un spațiu construit din 4 containere

Tendințele din ultimii ani în construcții au în vedere soluții simple, rapide și eco-friendly. Astăzi vă povestim despre un spațiu din New York construit din containere de transport maritim. Clădirea a avut nevoie de doar 4 containere și de o jumătate de zi pentru asamblarea structurii. Iar câteva zile mai târziu, spațiul avea 90 de metri pătrați și era pe deplin operațional. (mai mult…)