CorpConstruct

Blog

Ergo Restaurant

Situat in inima Bucurestiului, Ergo Restaurant este un loc cu totul si cu totul deosebit, atat prin locatie, design si ambianta, cat si prin oferta meniului sau ce cuprinde optiuni vegane, vegetariene, cu peste si carne – toate fara gluten.

Beneficiarii acestui restaurant au lucrat la acest proiect din care a facut parte si CorpConstruct cu strictete si pasiune, cu o atentie aparte dedicata detaliilor si cu rabdarea aferenta in momentul in care iti doresti ca viziunea sa fie realizata intocmai.

Aceasta viziune cuprinde intentia de a crea din zona Piata Constitutiei si Bulevardul Unirii o parte a orasului mai vibranta si mai vie, unde sa fie cat mai multe restaurante, localuri si magazine ca in “afara”.

Avand in imediata vecinatate Casa Poporului, unul dintre cele mai emblematice simboluri ale tarii noastre, zona abunda in turisti si localnici deopotriva ce apreciaza o locatie frumoasa unde mancarea mai intai se admira pentru frumusetea plating-ului, dupa care se savureaza fara griji, indiferent de restrictii alimentare sau stil de viata.

Cu siguranta este un loc preferat si de persoanele ce acorda interes sportului si fitness-ului, deoarece toate preparatele sunt sanatoase, fiind pregatite cu ingrediente proaspete si de o calitate inalta.

Arhitect: Live In Design

 

 

Confectii metalice si stilul industrial – Metaliero

Ultima perioadă a cunoscut o înflorire spectaculoasă a proiectelor cu design industrial și implicit vorbind și de confectii metalice. Designul în stil industrial încorporează elemente din spațiile comerciale istorice într-un spațiu de locuit. Metalul se regăsește în mare măsură în acest stil care se leagă cel mai mult de fostele hale și încăperi înalte, unde domină fierul și lemnul. Proiectele rezidențiale și comerciale au împrumutat din acest stil cât mai mult, fie că vorbim de proiecte realizate în totalitate sau doar detalii și confecții metalice.

Spațiile cu tendință industrială sunt despre un mix de succes, între vechi și nou. Unul dintre cele mai simple moduri de a realiza un astfel de proiect este de a alătura elementele din lemn, metal și cărămidă aparentă în stilul vintage. Expunerea este cuvântul de bază într-o astfel de amenajare. De aici și multitudinea de țevi expuse, grinzi și cărămidă, podele din beton sau lemn. Accesoriile metalice realizate de echipa noastră sunt printre cele mai căutate în astfel de proiecte, de cele mai mult ori fiind obiecte expuse, fără a fi mascate de lemn sau alte materiale.

Sentimentul de spațiu deschis, fără prea multe limite este completat de unele elemente vintage sau realizate în stil vintage. De multe ori, separarea încăperilor se realizează dintr-un perete de metal stil glasvand, cu sticlă, vopsit fie negru, fie cupru sau chiar auriu șters. Pereții, de cele mai multe ori din beton, total nefinisați, sunt accesorizați cu rafturi metalice, oglinzi metalice sau mobilier din lemn vechi sau metal.  Este crucial să existe sentimentul unui spațiu cât mai deschis. Să nu uităm, însă, nici de ferestrele mari, tot din metal. Cu cât poți adăuga mai multă lumină, cu atât mai bine.

La metaliero ne place să fim cât mai creativi și deschiși către orice tip de proiect. Majoritatea obiectelor noastre se încadrează perfect într-un design industrial, fie că vorbim de cele pe care le realizăm deja sau de cele pe care le putem lucra împreună.

Cuprul face lumină

Cuprul este deja în tendințe de mulți ani, atât în interioare cu tentă industrială dar și ca piese de accent în cele moderne sau clasice. Este o modalitate excelentă să introduci o notă metalică într-o încăpere. Dintre toate metalele, cuprul este poate cel mai versatil și accesibil. Ne-am întâlnit și noi cu el în ultima perioadă în proiectele noastre de amenajări interioare din București și am decis să povestim puțin despre el. (mai mult…)

Pur și simplu “WOW”

Ne-am întrebat mereu cum e să te trezești dimineața cu liniștea din Herăstrău și să respiri primăvara mirosul atât de puternic și special al teilor din zonă. Iar dacă toata acestea sunt completate de un apartament spațios, cu un design perfect, atunci chiar că putem să visăm zi de zi la asta. Mai ales după ce am fost implicați în renovarea acestuia, timp de câteva săptămâni și am pus în aplicare planul gândit atât de frumos de echipa de la iDecorate. (mai mult…)

Cum faci să fie liniște doar din design

Sunt unele case în care atunci când intri pentru prima dată, ți se par atât de confortabile și îți transmit un sentiment atât de “acasă”, încât simți nevoia să te cuibărești pe canapea și să bei o cafea. Așa ni se întâmplă nouă cu această vilă din Băneasa în care, deși ne-am petrecut mult timp în timpul procesului de amenajări interioare, tot nu ni se pare suficient. Este un loc în care echipa de arhitecți de la iDecorate a reușit să strângă toate sentimentele frumoase într-un spațiu gândit pentru o familie cu doi copii. (mai mult…)

Povestea unui hambar spectaculos

Suntem pasionați de proiecte din lemn dar credem cu tărie că tăierea lemnului trebuie să fie o activitate responsabilă. Se pot realiza locuințe impresionante, piese de mobilier din bucăți de lemn vechi sau lemn ce trebuie tăiat din diferite motive. Așa s-a întâmplat cu acest proiect din Olanda, unde o echipă de arhitecți a descoperit că mai mulți stejari din locul unde aveau biroul urmau să fie tăiați. (mai mult…)

Tot ce trebuie să știi despre vopseaua decorativă

Multe interioare te vor impresiona prin pereți cu un finisaj de excepție. Și poate aparent vei crede că au fost acoperiți cu tapet, însă vei descoperi că de fapt vorbim de vopsea decorativă. Poți obține cu ușurință un aspect premium prin mai multe variante de vopsele de efect care au câștigat popularitate în ultimii ani. Există o mulțime de finisaje și texturi pe piață care pot avea un impact mare. (mai mult…)