Clinica 3 SENSES: terrazzo, marmură, sanitare freestanding și inserții metalice într-un design curajos marca Pure-Mess Design

 

Project Manager Corp Construct: Alex Georgescu

Design interior: arh. Sergiu Călfar, Pure-Mess Design

Tip spațiu: clinică de beauty, dermatologie și stomatologie

Suprafață utilă: 376  mp

Locație: Bulevardul Mircea Vodă 21, București

Execuție lucrări de amenajare: demolare zid cărămidă; construcții pereți și tavane din gips carton ignifug; montaj vată minerală; realizare măști, nișe, scafe, goluri de uși, plinte; montaj profile și colțuri decorative; aplicare glet, amorsă, lavabilă albă/ colorată pentru pereți și tavane; montaj fototapet, montaj gresie rectificată, montaj faianță rectificată și lastre din ceramică; realizare instalații sanitare și de aer condiționat.

Durată lucrări: cinci luni

An execuție: 2021

 

Un proiect de amenajare futurist-minimalist, la cele mai înalte standarde

 

Clinica 3 Senses se află pe Bulevardul Mircea Vodă 21 în București și promovează trei direcții principale, toate la standarde foarte înalte: beauty, dermatologie și stomatologie. Suntem entuziasmați că echipa noastră de amenajări interioare București s-a ocupat de lucrările de construcții ale acestui spațiu ieșit din tipare, conceput de biroul Pure-Mess Design.

Direcția de amenajare aleasă de designeri a vizat integrarea organică a celor trei tipuri de servicii într-un decor contemporan.

„Minimalismul nu s-a simțit niciodată atât de confortabil într-un spațiu dinamic”, descrie arhitectul Sergiu Călifar de la Pure-Mess Design, coordonatorul proiectului, direcția stilistică pe care a ales-o.

Încă din zona de recepție, elementele de amenajare anunță designul interior îndrăzneț și ultra-personalizat din celelalte spații. Salonul de înfrumusețare folosește finisaje contemporane: terrazzo, beton, alături de inserții de roz pudrat și bleu delicat. Inserțiile metalice și sanitarele freestanding se reiau în baia dedicată clienților.

Cele patru cabinete dentare se diferențiază prin nuanțele folosite pentru tavanul traforat: verde, roșu, galben și negru. Zona de dermatologie propune ambiente senzoriale.

 

 

Lucrări de amenajare interioară la cele mai înalte standarde

 

Echipa noastră de amenajări interioare a preluat proiectul în luna martie 2021, iar lucrările de construcție au cuprins următoarele faze:

Demolări: demolarea zidului de cărămidă din camera de sterilizare.

Construcții: realizarea pereților de gips carton ignifug, pe structură; ranforsarea pereților de gips carton din zona de mobilier; realizarea tavanelor din gips carton; realizarea pereților despărțitori din gips carton ignifug; montaj vată minerală în pereți și tavan; realizarea măștilor de gips carton pentru coloanele de apă și geamuri; realizarea de nișe și scafe din gips carton, realizarea de goluri de uși; aplicare benzi îmbinare, pereți și tavane. Ne-am ocupat și de montajul profilelor decorative și colțurilor decorative, șlefuire și lăcuire pereți beton aparent, montaj. Am turnat soclul pentru scaunele de dentist, plintele din duropolimer.

Pe partea de finisaje, am realizat următoarele lucrări: aplicare glet, amorsă, șlefuire și aplicare lavabilă albă/ colorată pentru pereți și tavane. Am aplicat în total 930 metri pătrați de lavabilă albă și 221 metri pătrați de lavabilă colorată. Am aplicat fototapetul made in Italy (în total 62 de metri pătrați) și am montat gresia rectificată tip terrazzo de 75×75 cm, cu rost de 1 milimetru, în total 299 metri pătrați. Am montat faianța rectificată de 20×20 cm, cu rost de 1 milimetru, în total 22 metri pătrați. Am montat lastrele de ceramică tip marmură din recepție și lastra-podium din salon.

Pe partea de instalații sanitare, am realizat trasee scurgeri pentru WC, lavoar, scaune dentare, alimentări cu apă caldă, alimentări cu apă rece și am montat obiectele sanitare: 4 WC-uri suspendate, 1 WC persoane cu dizabilități, 8 lavoare freestanding. Am realizat de asemena instalațiile pentru aerul condiționat.

 

Alte operațiuni: manipulare deșeuri/ moloz și transportul acestora la groapa de gunoi. Ne-am ocupat de retușurile și reparațiile finale, pentru a oferi un produs final la superlativ, în acord cu serviciile oferite de clinica 3 Senses.

Dată fiind natura proiectului, încadrarea în termenele-limită pentru finalizarea instalațiilor și montajul pardoselii flotante a constituit o provocare pentru echipa noastră de construcții București.

 

Foto: Sabin Prodan

Executie Proiect: CorpConstruct

Pardoseli flotante: Glamour Floors

Ceramică & sanitare: Amenajari Interioare DHD Inalco

Faianță băi: 41zero42

Tapet: Amenajari Interioare DHD GLAMORA

Canapele și scaune salon: Into Design, producător and tradition

Lastre recepție: Tempini Romaniai – Florim Ceramiche

Rame clasice pereți: DMG Art

Lavabilă: Color Smart – Benjamin Moore Romania

Scaune și scafe coafor: Topline Europa

Mobilier comandă și cadre metalice: OurDesign

Mic mobilier: Insignis si Ioooi.

Lumini: Luminna

Blaturi mobilier: Art Granit

Scroll to top