Nou proiect de amenajări interioare finaliza, o noua clinică stomatologică si radiologie dentara din București in zona aviatorilor

Unii dintre noi încă avem o oarecare teamă când vine vorba de mersul la dentist. Cel mai probabil, ea vine din copilărie, din amintirea acelor clinici cu design trist, deloc prietenos, în care singurul element ce ieșea în evidență era sunetul frezei dentare.

Nu e de mirare că mulți am rămas cu un sentiment de respingere față de mersul la stomatolog. Însă astăzi avem toate șansele să înlocuim toate acele imagini urâte din copilărie cu unele proaspete, prietenoase, care ne îndeamnă să ne așezăm cu ceva mai mult curaj.

Recent, am trecut și noi prin această transformare de atitudine, întrucât am făcut parte dintr-un proiect de amenajări interioare a unei clinici stomatologice din București împreună cu echipa de arhitecți de la MDK2 Studio .

Rezultatul ne place mult, mai ales că este unul în antiteză cu ceea ce însemna pentru nou o clinică stomatologică în trecut. Cabinetul finalizat recent este luminos, împărțit în mai multe zone, astfel încât spațiul să fie eficientizat cu succes.

Despre proiect

Clinica, numită Adafe Dental Clinic, cuprinde două cabinetele și o cameră de sterilizare, o sală de așteptare luminoasă, un birou, dar și alte două încăperi destinate personalului.

Tot conceptul mizează pe lumină și pe un design ce are continuitate în fiecare cameră. Focusul este pus pe corpurile de iluminat cu benzi LED, cromatica aleasă având scopul să dicteze ambianța din încăpere.

Fiecare obiect de iluminat  păstrează aceeași direcție, cu contrast alb-negru și forme rotunjite care ocupă mare parte din tavan. Direcția gri-alb-negru este întreruptă de fotoliile portocalii din zona de așteptare și de scaunul galben din interiorul unuia dintre cabinete. Cel de-al doilea cabinet a păstrat aceeași cromatică ce o continuă pe cea a corpului de iluminat montat deasupra. Pardoseala este realizată din PVC antibacterian, specific încăperilor medicale.

Întregul proces de amenajare a fost unul complex, de la decopertarea pereților și a pardoselii, la reparații complexe sau realizarea pereților de gips-carton.

Întreaga clinică a fost placată cu vată minerală și a beneficiat de construcții noi de măști din gips carton. Instalațiile, atât cea electrică, cât și cea sanitară și cea termică au fost refăcute în totalitate, cu atât mai mult cu cât există două cabinete dentare care au nevoie atât de o instalație electrică specială, cât și de alimentare cu apă.

Echipa noastră a realizat întregul proces de amenajare a acestei clinici stomatologice. Am parcurs fiecare etapă împreună cu echipa de arhitecți, de la șlefuirea pereților sau aplicarea vopselei lavabile, până la etape mai complexe, precum aplicarea hidroizolației, tăierea plăcilor ceramice la 45 de grade sau instalarea pompelor sau obiectelor sanitare.

Așa cum se întâmplă în fiecare proiect de amanajare Corpconstruct, proiectul este întotdeauna gata abia atunci când echipa noastră termină finalizarea curățeniei și transportul molozului.

Este un proiect pe care îl îndrăgim mult, atât pentru scopul lui medical, dar și pentru designul prietenos, liniștitor pentru pacienți care beneficiază de un nivel ridicat de confort. Pentru toți cei care doresc să-i calce pragul, clinica stomatologică este situată în București, pe strada Popa Savu.

Design interior: arh. MDK2 Studio
Foto: Vlad Creteanu

 

Scroll to top