Hotel de cinci camere în Centrul Vechi din București

Acest proiect reprezintă o amenajare extravagantă pe care am realizat-o împreună cu Hamid Nicola Katrid și care a cuprins activități complexe iar intervenția noastră a fost în toate etapele proiectului. Rezultatul final este, așa cum o arată și pozele pe care sperăm că le-ați savurat deja, excentric și cu totul nonconformist pentru un hotel din România. Și ne bucură că este așa, tocmai pentru că noi credem că piața este deschisă către proiecte “altfel”, cum deja vedem de ani buni în marile metropole ale lumii.

 

Despre Hotel

Hotelul are o suprafață totală de 230 de metri pătrați, suprafață pe care echipa noastră a refăcut-o în totalitate. Și aici ne referim la etapa de început, când am decopertat plafonul, parchetul existent inițial din lemn masiv, apoi parchetul laminat montat ulterior și mocheta în unele locuri. Am continuat cu decopertarea gresiei și faianței, demolatul zidurilor, desfacerea ușilor și a corpurilor de iluminat.  Etapa următoare a constat în pregătirea pentru construcție și construcția propriu zisă conform proiectului avangardist creat de arhitectul Hamid Nicola Katrid cu care am colaborat pentru acest proiect de amenajări interioare.

Amenajarea Camerelor

Camerele au fost finisate cu mochetă, iar pentru un rezultat de calitate și cu o durată lungă în timp, e nevoie de o uniformizare a cotei de pardoseală. Astfel că am realizat această etapă, urmată de placarea pereților cu gips carton pe o structură deja existentă și realizarea golurilor pentru uși. Tot noi am montat și mocheta atunci când proiectul a fost finalizat. Fiecare camera are un design diferit, așa cum este gândit conceptul hotelurilor de tip boutique.

 

Amenajarea Bailor

Toate băile au fost hidroizolate atât în pardoseală cât și pentru pereții din zona de duș. Este un proiect cu finisări complexe și diferite, astfel că am aplicat lavabilă albă dar și colorată, tapet sau printuri. Băile au fost și ele gândite să difere din punctul de vedere al designului, am montat mozaic, gresie, terrazzo dar și tencuială decorativă. Cât despre instalații, ele au fost refăcute în totalitate, atât cea sanitară, cea termică cât și cea electrică.

 

Câteva detalii fac deliciul acestui hotel, așa cum este baia cu podea terrazzo, pereți cu plăci ceramice cu efect de marmură și cadă freestanding. Ideea de a separa cada de zona de duș printr-un perete de sticlă albastru electric transparent al cărui model nu se continuă până în tavan este o altă notă a neconvenționalului care ne place teribil.  Același terrazzo se regăsește și în baia unei alte camere, acolo unde se completează atât de bine cu jocurile de culoare galbene din zona de duș dar și din mobilier și ușa de intrare.

 

Acest hotel este o bucurie vizuală, gândit până la ultimul centimetru de culoare. Jocurile geometrice, atât de bine realizate, accentuează în unele locuri dramatic și îmblânzesc vizual în altele. Materialele, formele, cromatica, texturile, deși diferite, confirmă ideea de comuniune a jocului. Este un boutique hotel spectaculos, unde albastrul rece și galbenul cald sunt cele două culori de bază de la care a pornit întregul proiect. Ele sunt continuate în funcție de poveste de alte tonuri, precum roz, portocaliu, verde și mov.

 

Așa cum facem dintotdeauna, noi ne ocupă de curățenia de final și transportăm molozul. Aceste etape de final trebuie respectate pentru orice tip de proiect de amenajări interioare și noi ținem foarte mult să respectăm etapele de la început până la final.

 

 

Scroll to top