Lucrări Amenajare Interioară Apartament cu Note Industriale București

Un apartament cu trei camere din zona de nord a Bucureștiului, cu un design de interior minimalist și accente industriale pe alocuri. Arhitecții de la Studio 2.1 au urmărit o linie contemporană, cu decorațiuni reduse la minim și un aer ușor masculin.
Toate finisajele și piesele alese de arhitecți sunt din categoria mediu-lux, de aceea execuția trebuia să mențină detalii impecabil realizate. Echipa noastră de construcții a intervenit când spațiul era la gri și s-a ocupat de montajul parchetului în cele două dormitoare, montajul lastrei de marmură între corpurile de mobilier din bucătărie, montajul mozaicului din baia secundară și montajul corpurilor de iluminat.

Corpurile de iluminat alese au un aer ușor industrial. Deoarece traseele electrice erau deja poziționate prin placa de beton și nu s-a intervenit cu tavan fals, ne-am folosit de lungimile cablurilor pendulelor suspendate pentru a le amplasa exact în locurile dorite de designerii de interior.
În baia cu dușul walk-in, am montat hidroizolația și mozaicul pe pardoseală și perete. Mozaicul de sticlă din baie este o piesă specială, de la brandul spaniol Vidrepur. Plăcile de mozaic pe plasă au 35×35 centimetri și un pattern hexagonal uniform, pe care l-am urmărit cu atenție la montaj. Chitul alb folosit contrastează cu negrul intens și îi dublează efectul vizual.

Lucrări speciale și provocări

Cea mai mare provocare a reprezentat-o montajul lastrei de marmură deasupra blatului de bucătărie. Piesa are o dimensiune de 238x65x3 cm și o greutate de peste 200 de kilograme, așa că transportul, manipularea și montajul ei au presupus o atenție și un efort semnificativ pentru echipa noastră de amenajări interioare București. Lastra a fost lipită cu adeziv și așezată pe un suport de lemn, pentru ranforsare.

Arhitecții despre amenajare

„Am lucrat îndeaproape cu echipa CorpConstruct, am luat decizii împreună cam la fiecare pas important. Noi am făcut vizite regulate pe șantier pe parcursul proiectului și i-am coordonat direct pentru lucrările realizate. A fost o colaborare foarte bună, deoarece sunt flexibili. Suntem mulțumiți de rezultate, proiectul a ieșit 100% conform randărilor”, declară arh. Cristina Caradim de la Studio 2.1.

Project Manager: Corp Construct
Design interior: Studio 2.1
Suprafață utilă: 85 mp
Locație: nordul Bucureștiului
Lucrări efectuate: montaj parchet și gresie cu încălzire în pardoseală, montaj lastră marmură în bucătărie, montaj mozaic baie, montaj corpuri de iluminat
Durată lucrări: aproximativ o lună
An execuție: 2020

Foto: Andrei Tudoran

Scroll to top