Acest apartament nou de 145 de metri pătrați din zona de nord a Capitalei este dispus pe două niveluri. Designul de interior este semnat de arhitecții de la CRAFTR, o echipă extrem de exigentă, ce livrează de fiecare rezultate impecabile. Provocarea pentru echipa noastră de construcții a constat, așadar, în execuția riguroasă a lucrărilor solicitate: decopertări, placări gips carton, montare tavane false, refacere trasee instalații termice și electrice, manoperă pereți, montare corpuri de iluminat, aer condiționat, obiecte sanitare și plăci ceramice.

Designul de interior a urmat două cerințe majore: regândirea scării dintre cele două niveluri și reconfigurarea etajului inferior: din trei dormitoare și două băi, s-au obținut un dormitor mic și unul matrimonial cu dressing și baie proprie, mai mare decât cea inițială. Sub noua scară, s-a creat o zonă pentru depozitare și spălătorie. La nivelul superior, bucătăria a fost deschisă către living, iar grupul sanitar extins. Toate aceste modificări aduse spațiului inițial s-au tradus pentru echipa noastră în lucrări de demontare și realizare de pereți despărțitori din gips carton, cu izolație fonică.

Au urmat lucrările pentru tavane și finisare pereți: realizarea tavanelor din gips carton (rezistent la umezeală în băi și bucătărie); aplicarea finisajelor pentru tavane și pereți (glet și vopsea lavabilă albă și gri). Montarea corpurilor de iluminat din apartament a inclus spoturile încastrate în tavanul fals din zona de zi și trasarea de benzi led.

 

Lucrări efectuate în băi

Apartamentul are trei băi, pentru care am creat instalațiile sanitare noi, am aplicat hidroizolația, am turnat șapa de nivel, am montat finisajele și obiectele sanitare, bateriile, caloriferele și celelalte elemente: rigole de duș, sifoane pardoseală etc. Montajul plăcilor ceramice hexagonale din baia matrimonială a cerut o execuție impecabilă, cu rosturi minime și obținerea unui aspect final tridimensional. În aceeași baie, am creat o structură din gips carton pentru rafturile din lemn prevăzute de arhitecți.

Lucrări speciale și provocări

Pentru echipa noastră de execuție amenajări interioare București, proiectul a fost unul de dificultate medie. Principala provocare a proiectului a constituit-o implementarea unei noi scări, care să fie mai comod de utilizat decât cea inițială. Scara prevăzută de dezvoltator era foarte abruptă și trecea pe sub o grindă, fiind prea joasă pentru o persoană înaltă. La solicitarea proprietarilor, arhitecții au schimbat sensul de coborâre și l-au reorientat dinspre hol către living. Am demontat așadar scara și balustrada inițiale, apoi am construit pentru noua scară un parapet din gips carton, trepte și balustradă din lemn.

Arhitecții despre amenajare

„Suntem mulțumiți de rezultatul final. Am ales să lucrăm din nou cu echipa CorpConstruct pentru că a fost o lucrare de amploare și am avut nevoie de o echipă completă care să poată implementa toate lucrările fără a fi nevoie de subcontractări diverse”, declară arhitectul Cătălin Sandu de la CRAFTR.

Project: Apartament AL
Project Manager Corp Construct: Alin Găvănescu
Design interior: CRAFTR
Spațiu: apartament tip duplex
Suprafață utilă: 145 mp
Locație: nordul Bucureștiului
Lucrări efectuate: decopertări, placări gips carton, refacere trasee instalații, manoperă pereți, tavane,
montare corpuri de iluminat, aer condiționat, obiecte sanitare și plăci ceramice.
Durată lucrări: aproximativ patru luni
An execuție: 2020
Foto: Mihai Theodor Sava

Scroll to top