O vila istorica prinde din nou culoare

Pastrarea cladirilor istorice este vitala pentru intelegerea istoriei arhitecturale romanesti. Un avantaj imediat al cladirilor mai vechi este acela ca exista deja o cladire; prin urmare, nu este necesar sa demolezi si sa construiesti peste. Dar, cel mai important, aceasta vila istorica este de o valoare inestimabila pentru orice oras. Noi am avut onoare sa fim parte a unui amplu proces de renovare a unei cladiri ce a fermecat Bucurestiul mai bine de 100 de ani.

Un an de zile a durat renovarea si restaurarea elementelor de interior, timp in care am incercat sa pastram cat mai mult din arhitectura initiala. Și ca sa nu ne abatem de la acest plan important, am lucrat cu echipe specializate pe proiecte de restaurari si cu mesteri priceputi in reconditionarea elementelor de decor din secolul trecut.

Ce a fost modificat si ce a fost pastrat.

Baile au suferit modificari importante, fiind refacute in totalitate iar unele dintre ele chiar recompartimentate. Usile din lemn ce dateaza de la inceputul secolului trecut au fost recondiționate impreuna cu balustrada din lemn a scarii principale. Fiecare camera impresioneaza prin dimensiunile exceptionale si prin inaltimea peretilor, marca a cladirilor construite in perioada inceputului de secol XX. Fiecare tavan a fost stilizat cu elemente decorative pe care am incercat sa le refacem cu atentie si minutiozitate.

Scara principala, acest loc fantastic, ne poarta cu gandul la balurile specifice perioadei interbelice. Aici, pe langa balustrada, au fost reconditionate si coloanele construite in stil clasic iar vitraliile au fost pastrate in totalitate.

Acest proiect este, fara indoiala, unul plin de provocari dar cu satisfactii pe masura. Aproape la final, astazi privim cu admirație cum 2 etaje și o mansardă au capatat viata din nou, lasand in urma parfumul unei perioade arhitecturale de exceptie.

Scroll to top