Proiect de amenajări interioare de tip duplex

Proiect de amenajări interioare de tip duplex

Recent, am finalizat un proiect de amenajări interioare de tip duplex, extrem de spațios, luminos și cu o notă ce ne amintește de casele de pe malul Mediteranei. Pentru că arhitecții au ales nuanțe și detalii pe care le regăsim frecvent în astfel de proiecte, precum ferestrele largi, plantele din interior, ceramica cu modele specifice Spaniei și Portugaliei și texturile moi și în nuanțe calde. Mobilierul și scara interioară completează și ele povestea unui case în care ai sentimentul că ești mereu în vacanță, aproape de plajă și de aerul căld al verii.

În realitate, acest proiect de amenajări interioare este în București și ne bucură ochii de fiecare dată când răsfoim pozele realizate de echipa noastră. A fost un proces complex iar întreaga suprafață a fost regândită de echipa de arhitecți astfel încât să avem rezultatul spectaculos pe care acum îl împărtășim și cu voi.

Descrierea procesului de construcții și amenajări

Inițial, am demolat o parte din pereții din apartament și am pregătit camerele pentru noua aranjare a spațiului. Am realizat noile structuri, am placat, gletuit și șlefuit toți pereții pe care ulterior i-am finisat cu lavabilă, tencuială decorativă și plăci ceramice. Baia a fost hidroizolată, apoi finisată iar pentru pardoseală am turnat șapa autonivelantă, activitate urmată de montarea parchetului laminat pe o suprafață de 50 de metri pătrați.

Viziunea arhitecților

Arhitecții de la Studio 2.1 – Arhitectura & Design Interior au ales pentru pardoseala de la parter o îmbinare spectaculoasă între parchet și plăci ceramice. Ea a fost gândită pentru o evidențiere a zonei de dining și a bucătăriei cu tentă mediteraneană. Griul mobilierului, împreună cu cel al accesoriilor textile se combină ideal cu lemnul de culoare deschisă ales pentru blatul din bucătărie dar și pentru o parte din mobilier, placarea stâlpului despărțitor dintre living și bucătărie și blatul mesei de dining. Scara interioară din metal cu trepte din lemn este gândită pentru a oferi senzația unui spațiu larg, într-o uniune perfectă cu toate celelalte elemente din zona de parter și etaj.

La etaj se regăsesc dormitorul și baia matrimonială, în aceleași nuanțe de gri îndulcit cu lemnul de culoare deschisă ales atât pentru o parte din dormitor dar și din baie. Plăcile ceramice ale băii matrimoniale continuă povestea regăsită la parter iar aici arhitecții au ales o cadă freestanding, un adevarat personaj pentru o relaxare cu adevărat completă.

Aici, am realizat o altă serie de etape, precum reparații, aplicare glet, șlefuit, aplicare lavabilă, hidroizolarea băii, montajul plăcilor ceramice mici dar și a celor de dimensiuni mari, turnarea șapei autonivelante, montarea parchetului sau aplicarea tencuielii decorative și a lavabiliei rezistente la umiditate.

Așa cum se întâmplă cu majoritatea proiectelor realizate de echipa CorpConstruct, am modificat instalația electrică și am montat corpurile de iluminat, am realizat instalația de aer condiționat și, desigur, am protejat liftul, scările interioare și tâmplăria existentă, am transportat molozul și am făcut curățenia de final.

Este greu să alegem un proiect preferat, pentru că, așa cum am spus de fiecare dată, fiecare proiect de amenajări interioare pe care îl realizează echipa noastră e special din diferite motive. Ne plac provocările și rezultatele fericite iar la acest proiect ne place, pe lângă povestea pe care o scrie cu talent acest loc, sentimentul de libertate pe care îl regăsim încă de la primul metru pășit în interior. Ne place măslinul așezat atât de potrivit în dreptul scărilor, ne place scaunul suspendat de tavan în care te simți mereu copil, ne place zona de dining în care jocurile geometrice se joacă minunat cu scaunele cu design diferit și cu lampa cu lumânări, ne plac băile și sentimentul de relaxare supremă pe care îl transmit, ne place liniștea și visarea la care ne cheamă acest loc.

Fotografiile au fost realizate de Andrei Tudoran

Scroll to top