CorpConstruct

Apartament 2 camere

Acest proiect de amenajare interioară pentru un apartament de 2 camere a fost realizat în București pentru un tânăr antreprenor.

Mircea și-a dorit o amenajare simplă și modernă, motiv pentru care întregul concept are la bază un design unitar și compact.

Apartamentul de 2 camere este situat într-un bloc vechi, deci a fost nececsară refacerea tuturor instalațiilor și finisajelor. Astfel, finisajele vechi au fost înlocuite cu unele în tendințe, alese de echipa noastră de designeri de amenajări interioare împreuna cu Mircea, iar instalațiile sanitare, electrice și termice au fost complet înlocuite.
Am ales finisajele în funcție de conceptul stabilit împreună cu proprietarul și în perfectă concordanță cu personalitatea acestuia. Pardoseala a fost finisată cu parchet triplustratificat alb, pentru a amplifica spațiul și luminozitatea.


Cât despre mobilier, acesta a fost executat la comandă, după proiectul de design executat de designerii noștri de amenajări interioare din material precum MDF, furnir și sticlă. 

 

Hol și bucătărie
Accesul în imobil se face printr-un hol destul de generos. Aici am optat pentru mascarea debaralei existente, și includerea ei într-un bloc compact împreună cu ideea cuierului de la intrarea în casă. Din acest motiv am creat un corp compact în care au fost înglobate debaraua, cuierul și o nișă decorativă.
Accesul în cămară precum și ușile de la cuier fac parte din geometria ce descrie acest corp de mobilier, fără mânere vizibile.
Întreg spațiul a fost optimizat la maxim în acest proiect de amenajări interioare, mobilierul fiind gândit.pentru a exploata cât mai mult tot spațiul disponibil.
Bucătăria este deschisă către living și separată de acesta printr-un corp de bar, folosit ca loc de luat masa – pe o parte; și extra spațiu de depozitare pe partea dedicată bucătăriei.
Mobilierul pentru bucătărie a fost realizat din MDF alb lucios, iar pentru încălzirea atmosferei am optat pentru un blat texturat, din lemn. Clasica faianță a fost înlocuită cu sticlă termorezistentă printată, aceasta reprezintă astăzi una dintre cele mai îndrăgite tendințe de amenajări interioare.
Punctul de interes al apartamentului și una dintre cerințele clientului de care s-a ținut cont în proiectul de amenajări interioare îl constituie integrarea acvariului cu pești în mobilier. Astfel, între zona cu blat de lucru aferentă bucătăriei și frigiderului, a fost creat un corp pentru acvariu.
Living

Imaginea compactă a bucătăriei împreună cu holul este continuată și în living. Mobilierul din zona de TV constituie compoziția de interes principal al livingului. Am ales o bază simplă, cu sertar din sticlă și trei corpuri suspendate, finisate în ton cu bucătăria.

Canapeaua aleasă a fost un colțar foarte comod, din material textil, accesorizat cu perne decorative în diverse culori. Accentul de culoare al încăperii este dat de peretele pe care se află mobila pentru TV.
Iluminatul de accent este prezent și în living, prin corpurile de iluminat de deasupra tablourilor cât și prin suspensiile amplasate deasupra barului.

Dormitor

Amenajarea dormitorului matrimonial a fost gândită astfel încât să continue acest stil modern. Ca punct de interes în renovarea dormitorului am decis finisarea unui perete cu fototapet. Mobilierul vine în completarea celui din restul apartamentului cu un design interior simplu, modern, iar spațiul optimizat la maxim.

Dressing-ul a fost compartimentat în funcție de nevoile proprietarului, iar materialele folosite amplifică spațialitatea și luminozitatea camerei. Mdf-ul alb a fost folosit în combinație cu fâșii de oglindă, amplasate aleatoriu. Am ales uși glisante, pentru maximizarea spațiului.
Cât despre pat, alegera a fost ușoară, astfel încât am mers pe o piesă modernă, cu spătar și structură tapițată, din material textil.
Un plus de culoare și vitalitate este dat de draperiile turcoaz cu accente verzi.

Un plus de culoare și vitalitate este dat de draperiile turcoaz cu accente verzi.
Baie

Dimensiunea redusă a băii ne-a motivat și în acest caz să optimizăm cât mai bine spațiul, astfel încât să corespundă noilor cerințe.
Au fost create spații pentru depozitare atât sub lavoar cât și deasupra toaletei. Mobilierul este gândit în aceeași notă aerisită ce caracterizează întreg apartamentul, fiind folosite aceleași culori și materiale. Faianța este elementul de accent în această camera prin alegerea culorilor ce se diferențiază de restul detaliilor.
Rezultatul acestei amenajări interioare este unul total diferit față de varianta inițială, astfel că acum avem în față un apartament complet transformat, renovat de către echipa noastră, cu un design interior modern și elegant ce satisface pe deplin cerințele și așteptările noului proprietar.