Noul concept “Raionul de Pește” poartă semnătura Karim Rashid

Probabil ai aflat deja și te-ai minunat când ai văzut noul Raion de Pește din Piața Floreasca, cu atât mai mult că noul concept poartă semnătura celebrului arhitect Karim Rashid. Pentru noi, entuziasmul este și mai mare, echipa Corpconstruct fiind cea responsabilă de proiectul de reamenajare. Iar rezultatul este spectaculos.

Acesta este primul proiect al renumitului biroul de arhitectură din New York în România și întărește ideea de autenticitate, dar și modul îndrăzneț, futurist prin care sunt abordate proiectele lui Karim Rashid. Conceptul de reamenajare a început în februarie 2023, tocmai ce s-a încheiat în mai și a avut la bază viața marină, cum altfel? Raionul de Pește este un restaurant deja celebru în București, iar proprietarii și-au dorit o redefinire a spațiului, însă cu aceeași tentă legată de apă și mare. De aceea, arhitecții au mizat pe o cromatică de verde, alb și albastru, căreia i se adaugă forme, texturi și imprimeuri din aceeași idee a vieții marine. Este un spațiu fluid, dinamic și avangardist, cu multe piese unice, custom-made. Tapetul și mozaicul sunt produse unice, realizate special pentru acest proiect de amenajări interioare, la fel și multe piese de mobilier. Canapelele sunt lucrate local, împreună cu mesele, placările din sticlă sau suportul de vinuri.

Restaurantul este acum un loc total neașteptat, pe care clienții îl redescoperă încet-încet. Așa cum speram cu toții când am aflat ce birou de arhitectură se va ocupa de reamenajare, rezultatul este unul rebel și sofisticat, unic până în cel mai atent detaliu. Pare scos dintr-o lume imaginară, însă este extrem de funcțional și eficient. Corpurile de iluminat întăresc ideea unui spațiu fictiv, reprezentând obiecte sub forma unor meduze reinterpretate. Fiecare încăpere este definită ca un spațiu aparte, un loc al imaginației în care formele ondulate par să te poarte într-o clipă undeva lângă mare, chiar dacă ești în inima unui București mereu aglomerat.

Biroul de arhitectură Karim Rashid a ridicat conceptul la un alt nivel, intervenind chiar și în crearea meniului, uniformelor și a signalisticii. Responsabilă de implementarea proiectului este Ada Tache, arhitect în cadrul biroului din New York din 2018. Ea a povestit pentru publicația “După Afaceri” cum funcționează echipa: “Karim se implică în tot, iar orice proiect de-al nostru începe cu o schiță realizată de el de mână. Apoi, împreună dezvoltăm conceptul, avem norocul că încurajează colaborarea și creativitatea echipei”.

Echipa noastră a fost responsabilă de întregul proiect de reamanajare, de la decopertarea panourilor metalice și a zugrăvelii anterioare, dar și tot procesul prin care au fost demontate elementele din planul inițial. Apoi am construit noii pereți despărțitori și zona de bar, am montat ceramica, mozaicul, tapetul, obiectele sanitare și toate accesoriile necesare. O altă etapă importantă din acest proiect a fost și cea a aplicării vopselei lavabile și a celei decorative. Restaurantul include diferite tipuri de culori și texturi, astfel că această etapă a fost extrem de importantă pentru ca rezultatul final să fie impecabil. Așa cum se întâmplă în majoritatea activităților noastre, noi am realizat instalația electrică și cea sanitară, montajul corpurilor de iluminat și a spoturilor, dar și a aparaturii din interior.

Pentru noi, întreaga experiență de a lucra cu biroul de arhitectură Karim Rashid este una desăvârșită, pentru care suntem extrem de recunoscători. Iar dacă ar fi să rezumăm într-o singură frază toată această experiență: un loc fantastic în care imaginația este activată la cel mai înalt nivel, iar gândul zboară, desigur, cât mai departe, într-o lume idilică. Este ceea ce reușește să facă renumitul Karim Rashid cu fiecare proiect al său.

Proiect: Raionul de peste
Arhitect: Karim Rashid
Fotograf: Sebastian Stan
Tipologie amenajare: TRANSFORMARE
Locație: Calea Floreasca 113, București
Procent de respectare a designului propus: 100%

Scroll to top