Despre apartament

Ne folosim de orice ocazie pentru a savura din plin tot înseamnă frumos. Iar bucuria este cu atât mai mare cu cât din acest proiect cu adevărat creativ facem și noi parte, împreună cu partenerii noștri de la 441 Design Studio.

Ne-am ocupat de tot procesul de renovare din București al acestui micuț apartament de doar 45 mp cărora li se adaugă și cei 6 mp ai balconului. Designul curajos a fost schițat de echipa de arhitecți astfel încât să amintească de stilul inconfundabil al caselor din Maroc și cu mici elemente inspirate din stilul specific al anilor ’80, Neo-Memphis. Ne gândim la mozaicul cu jocuri de culoare în albastru, bej și negru, făcând conexiunea cu deșertul și oceanul, o adevărată bucurie vizuală. Ce îl face și mai prețios este faptul că mozaicul a fost recondiționat, el existând în vechiul apartament.  Continuitatea camerelor este evidențiată de arcadele vopsite cu negru, o exprimare stilistică menită să le poziționeze în centrul atenției. Spațiul privat din apartament este delimitat printr-o perdea, o alegere care, aparent, este inabordabilă. Însă pusă acum în scenă în acest micuț apartament îndrăzneț, demonstrează contrariul.

Pe lângă mozaicul recondiționat, și parchetul din lemn masiv face parte din seria elementelor readuse la viață din apartamentul original. Proiectul de amenajări interioare din București a inclus și lucrări majore la instalația electrică, la cea sanitară și termică.

Baie

Ne-au placut mult alăturările îndrăznețe cu formele geometrice gândite de echipa de arhitecți, chiar și în baie. Încăperea păstrează aceleași jocuri de contrast, de această dată doar în negru-alb pentru a păstra o imagine clară, dinamică, într-un spațiu mic, dar extrem de funcțional.  Arhitecții au integrat și aici aceleași forme arcuite alăturate celor simple, dreptunghiulare și faianța tip subway.

Living

Livingul luminos împarte spațiul cu bucătăria într-un scenariu gândit curajos de arhitecții de la 441 Studio. Inițial, apartamentul a fost un studio, însă pentru a fructifica din plin fiecare încăpere, bucătăria a fost mutată în spațiul generos al livingului. În acest fel, micuțul studio a devenit un apartament de două camere funcțional și cu un design chiar îndrăzneț pentru dimensiunea acestuia.

Delimitarea dintre zona de living și zona bucătăriei este realizată printr-o insulă, un element de mobilier care accentuează dinamica încăperii. Iar alegerea lemnului pentru toate piesele bucătăriei adaugă personalitate, căldură și sentimentul cozy exact acolo unde este nevoie de el.

Amplasarea mobilierului din podea și până în tavan, pe un întreg perete, adaugă, de asemenea, dinamism dar și funcționalitate, întrucât a fost gândit astfel încât să integreze suficient spațiu pentru depozitare.

Pentru a păstra aceeași linie a jocurilor geometrice, hota cilindrică este punctul culminant care confirmă un design caracterizat de geometrie. Restul electrocasnicelor sunt încastrate în corpurile de mobilier.

Alegerea corpurilor de iluminat este adaptată liniei arhitecturale, nu mizează pe același stil, ci înglobează piese metalice colorate sau cu accente aurii, piese din sticlă cu note vintage, piese actuale sferice sau spoturi.

Balcon

Nu întâmplător am lăsat pentru final balconul cochet, este exact deznodământul de care are nevoie acest apartament pentru a scrie finalul unei povești a designului curajos, de succes. Este un spațiu mic, în care și-au găsit loc câteva ghivece de plante, dar și piese de mobilier negre, cu o linie simplă, minimalistă, un refugiu pentru multe zile de primăvară-vară-toamnă. Poziția balconului este în zona din spate a clădirii, ceea ce înseamnă o priveliște liniștită, departe de zumzetul bulevardului.

Realizarea proiectului de amenajări interioare a inclus o serie de etape importante, de la recondiționarea pardoselii, la îndreptarea pereților, schimbarea tâmplăriei vechi cu una tip pvc, refacerea în totalitate a pereților, montarea plintelor și a profilelor decorative și vopsirea întregul apartament. Apartamentul de două camere din București se află situat într-o clădire construită în 1956, amplasată pe bulevardul Ferdinand I.

 

Design interior: arh. 441 Design Studio
Suprafață: aprox. 45 mp
An execuție: 2022

Foto: Sabin Prodan

Scroll to top