Această garsonieră a suferit modificări importante pentru a deveni un apartament de două camere, cu design contemporan și influențe scandinave. Din cei 39 de metri pătrați inițial, după dărâmarea peretelui despărțitor din balcon, apartamentul are acum 43 de metri pătrați. Recompartimentarea gândită împreună cu echipa de arhitecți constă în modificarea scopului încăperilor, astfel bucătăria a devenit dormitor, baia a fost micșorată pentru a lărgi holul care s-a transformat în bucătărie.

Un apartament de mici dimensiuni poate deveni funcțional prin optimizarea fiecărui metru.

Iar echipa noastră a gândit acest proiect de amenajări interioare astfel încât să nu ai sentimentul că lipsește ceva. Pereții au fost îndreptați pentru pregătirea modelului realizat de noi. Atunci când decizi să vopsești un perete cu model geometric, acesta trebuie să fie îndreptat perfect, pentru ca modelul să își continue liniile trasate din culoare. Peretele din living este creat din cărămidă aparentă iar podeaua aleasă de proprietar este din rășină epoxidică. Pentru a putea turna acest tip de material, există un proces format din mai mulți pași pentru un rezultat final excelent. Podeaua trebuie să fie dreaptă, apoi turnându-se o șapă autonivelantă ce urmează să fie șlefuită.

Pentru baie am ales materiale deschise la culoare, plăci ceramice premium, mobilier din aceeași linie cu cel din restul casei și o cabină de duș walk-in. Toate aceste soluții de amenajări interioare sunt recomandate pentru apartamente de mici dimensiuni.

Pentru senzația unui living spațios am construit un bar de semi-înălțime care se continuă în fostul balcon, devenit acum locul pentru luat masa. Iar bucătăria este gândită ca un loc funcțional, cu mobilier în linii scandinave, realizat pe comandă pentru o depozitare inteligentă. La fel se întâmplă cu fiecare piesă de mobilier din apartament, toate realizate conform schițelor echipei de arhitecți.

Deși ar putea părea foarte complicat să amenajezi un astfel de apartament, procesul este simplu dar necesită o echipă pregătită și serioasă. O echipă pe care te poți baza că va finaliza fiecare etapă în timpul stabilit inițial. Am dărâmat un singur perete iar restul a constat în recompartimentarea cu pereți din rigips.

Scroll to top