Blog

Mansarda – mai mult decat un spatiu de depozitare

Am observat in ultima vreme, din partea clientilor nostri o cerere din ce in ce mai mare pentru amenajarea mansardelor.

Fie ca se doreste amenajarea unui dormitor, unui spatiu de joaca pentru copii, unui birou sau a unui loc de relaxare, mansardele se gasesc in topul spatiilor amenajate de noi in acest an.

Daca ai un astfel de spatiu si il folosesti doar pentru depozitare, iti dam cateva idei cu ajutorul carora poti transforma podul intr-un spatiu de vis.

De obicei podurile sunt asociate cu locuri intunecate, de care multi se feresc. Cu ajutorul unei echipe talentate si a unor “trucuri” inspirate, orice mansarda se poate transforma intr-un spatiu incantator.

Daca nu ai suficienta lumina naturala, poti incepe cu adaugarea unor veluxuri. Lumina naturala va schimba complet aspectul mansardei creand chiar iluzia unui spatiu mai mare.

Materialele folosite in amenajarea spatiului joaca si ele un rol foarte important.

Recomandam pe cat posibil pastrarea structurii aparente – pentru un plus de orginalitate – daca exista capriori vizibili sau grinzi , reconditionati-le si lasati-le vizibile pentru accent. Puteti folosi, deasemenea, placari cu piatra naturala, pentru crearea zonelor de interes ale amenajarii.

Deasemenea, folositi un parchet tip dusumea, sau de ce nu, chiar o dusumea. In combinatie cu elementele lasate vizibile (grinzi, capriori) vor da un plus de imagine spatiului dvoastra.

Spatiul de la mansarda poate dobandi diverse functiuni, in functie de necesitati.

Dormitor – Fie ca este vorba de un dormitor pentru oaspeti sau unul pentru copii, acest spatiu poate deveni unul magic. Prin folosirea materialelor naturale se poate obtine cu usurinta o atmosfera calda si primitoare. Se poate opta pentru diverse stiluri de amenajare. De la industrial , la clasic, acest spatiu poate capata orice forma, totul depinde de imaginatie!

Birou – O solutie foarte potrivita pentru cei care lucreaza de acasa. Izolarea acestui spatiu fata de restul casei, confera un mare avantaj acestui spatiu, aducand un plus de liniste.

Camera de joaca pentru copii – Daca aveti un astfel de spatiu (mansarda), crearea unui loc de joaca pentru copii este o idee excelenta. Prin izolarea fonica a mansardei si a pardoselii acesteia, restul casei va fi “ferita” de zgomotele produse de jocurile copiilor. Deasemenea, un alt atu il constituie lumina naturala de care beneficiaza acest spatiu transformand-ul intr-un spatiu ideal pentru copii. Jucariile pot fi dispuse pe rafturi si dulapuri asezate in zonele de cornise, exploatand astfel la maxim spatiul.

Spatiu de relaxare – Orice mansarda poate fi transformata cu succes intr-un spatiu de relaxare extraordinar. Se poate amenaja un loc pentru somnul de dupa-amiaza, sau pentru citirea in liniste a unei carti bune. O idee foarte buna este integrarea in acest spatiu a unei mini-biblioteci in care sa se regaseasca toate volumele preferate.

Pentru a creea impresia de spatiu, recomandam folosirea culorilor deschise atat pentru pereti cat si pentru plafoane. Incercati sa mobilati cat mai putin, pentru a pastra o imagine aerisita si a nu aglomera spatiul.

Pe langa recomandarile noastre, un factor cheie in amenajare il constituie inspiratia.

Cu siguranta, cu un pic de curaj si inspiratie, podul lipsit de viata si privit ca un simplu spatiu de depozitare va deveni locul de relaxare mult visat!

Salvează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to top