Blog

Cum rezolvi problemele legate de gresie și faianță?

Problemele pot apărea când te aștepți mai puțin chiar și pentru gresie și faianță. Pentru multe dintre aceste situații, există și soluții. Chiar dacă după finalizarea unui proiect de amenajări interioare, plăcile instalate sunt rezistente, durabile, ele sunt și în mod constant călcate în picioare. De aceea, vor apărea odată cu timpul, zgârieturi, fisuri sau urme de murdărie.

Cum să fixezi micile zgârieturi și crăpături

Problema cea mai frecventă a plăcilor de gresie sunt micile crăpături, apărute de cele mai multe ori în jurul marginilor. Există un truc simplu pentru a le acoperi: lacul de unghii. Trebuie doar să găsești nuanța potrivită sau chiar să amesteci două culori până obții cea mai apropiată variantă de culoare și apoi vopsește în zona respectivă. Pe măsură ce trece timpul, lacul de unghii se poate întuneca. În acest caz, pur și simplu reaplică amestecul original după ce ai curățat bine suprafața.

Chit murdar

Chitul este un material poros iar petele pot apărea foarte ușor și pot persista. Dar acest fapt se întâmplă, de cele mai multe ori, pentru că procesul de curățare nu este unul corect.

În zonele umede, cum ar fi dușurile și băile, penetrarea mizeriei în chit poate deveni un loc plin de mucegai și bacterii. Pentru a evita pe termen lung astfel de situații, chitul trebuie să fie sigilat de un profesionist, care poate să ofere soluția corectă de etanșare. În situațiile în care chitul se murdărește destul de mult, sunt recomandate produse de curățare speciale dar și oțet sau chiar bicarbonat de sodiu.

Cum să remediezi o piesă spartă sau crăpată

În cazul în care o placă este spartă astfel încât aspectul devine unul neplăcut, atunci cea mai bună opțiune este să o înlocuiești. Îți sugerăm să comanzi încă de la instalarea inițială cu 10% mai multe plăci decât ai nevoie pentru a putea înlocui în timp unele dintre ele. Înlocuirea unei singure plăci nu ar trebui să creeze și alte probleme, dar ai nevoie de un specialist, tocmai pentru a nu crăpa și restul bucăților de gresie sau faianță.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to top