Blog

Cum am schimbat fața unui spațiu comercial de pe Calea Victoriei

Scris de Corp Construct / Noutati / No Comments

Încheiem anul cu un proiect fabulos despre care abia așteptăm să vă povestim în rândurile următoare.
Fără îndoială, 2018 a fost un an în care am crescut, împlinind nu numai visurile unor familii frumoase de a-și transforma casa într-un spațiu cu farmec, dar și proiecte comerciale wow.

Proiectul despre care povestim astăzi este schițat de 441 Design Studio și este un concept de outlet luxury gândit împreună cu proprietarii spațiului ca un loc amenajat în linii contemporane, luxos și foarte glam. Arhitecții și-au dorit o amenajare luminoasă, echilibrată din punct de vedere cromatic, cu nuanțe de roz cald. Iar cuvântul de bază este “lumina”. Cât mai multă, atât naturală cât și artificială.

Știți deja despre noi că punem mare preț pe calitate, pe lucrul făcut bine, pe rezultate spectaculoase. De aceea, am investit toate resursele și tehnologia disponibilă pentru ca proiectul gândit de prietenii noștri de la 441 Design Studio să prindă viață exact așa cum și l-au dorit ei. Suprafața de 108 mp a fost transformată într-un loc funcțional, adaptat pentru scopuri comerciale. Inițial, am ales să turnăm o altă șapă autonivelantă pentru ca parchetul să fie instalat în cele mai bune condiții. Iar pentru ca acest lucru să se întâmple este nevoie întotdeauna de o suprafață cât mai dreaptă, fără denivelări.  Am realizat același procedeu pentru pereți pe care i-am decopertat pentru a-i pregăti pentru noua amenajare.

Am refăcut tavanul creat din cercuri de lumină, realizat pe structură metalică. Aceleași cercuri de lumină au fost instalate și la intrarea în spațiul comercial, creând împreună cu foile de sticlă transparentă o zonă potențată de jocuri geometrice. Nu întâmplător benzile de sticlă din spatele acestora reflectă noaptea cercuri care creează, la rândul lor, un alt tablou la care sigur nu te-ai aștepta.

Arhitecții au gândit optimizarea rafturilor și a cabinelor de probă prin placări de gips carton ce au pe fundal ardezie ce dictează cromatică de bază a spațiului comercial.  Pe aceeși linie, recepția a fost îmbrăcată în ardezie și foi de oglindă pentru a dinamiza cât mai mult zona. Spațiul are puține elemente pentru a păstra linia simplității, o marcă a stilului gândit de arhitecți. Însă, deși puține, obiectele de mobilier au sens și își îndeplinesc scopul : găzduiesc piesele de îmbrăcăminte astfel încât clientului să îi fie cât mai ușor să le descopere.

Finalul este exact cum ne-am dorit și noi și proprietarii și arhitecții: wow! Fiecare element se mulează pe conceptul contemporary luxury. Stilul este curat, luminos, cu accente glam care îi oferă întreaga splendoare. Texturile de ardezie flexibilă, materiale textile dar și alama dau consistență încăperii. Dacă aveți drum pe Calea Victoriei, merită să-i treceți pragul. Măcar pentru o privire, pentru un moment de relaxare într-un loc în care design-ul este redus la esențial. Iar acest fapt, vă spunem noi, ajută la detensionare. Iar de acest lucru, noi toți avem nevoie cât mai mult!

Nu întâmplător, după ce am povestit pe îndelete despre această amenajare, împărtășim cu voi un proiect pe care proprietarii l-au gândit atunci când au ales anumite elemente din întreaga renovare. Dorința de a scufunda spațiul în lumină este strâns legată de programul prin care ei doresc să ofere unei maternități coșul nou-născutului pentru copiii abandonați sau fără posibilități.

Arhitecți: 441 Design Studio
Fotograf: Sabin Prodan

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *