Blog

Pur și simplu “WOW”

Scris de Corp Construct / Noutati / No Comments

Ne-am întrebat mereu cum e să te trezești dimineața cu liniștea din Herăstrău și să respiri primăvara mirosul atât de puternic și special al teilor din zonă. Iar dacă toata acestea sunt completate de un apartament spațios, cu un design perfect, atunci chiar că putem să visăm zi de zi la asta. Mai ales după ce am fost implicați în renovarea acestuia, timp de câteva săptămâni și am pus în aplicare planul gândit atât de frumos de echipa de la iDecorate.

 

Linia pe care au mers arhitecții a tins către un loc modern, cu accente industriale și minimaliste, scăldat în lumină chiar dacă proprietarii au ales tonuri închise de gri, cu inserții de galben și accesorii și corpuri de iluminat  minimaliste. Iar rezultatul e atât de “wow”, încât ne-am dori să poposim mai mult decât pentru o ședință foto.

Imaginea aceasta ne poartă cu gândul în apartamentele atât de speciale din New York, unde orice vis capătă sens prin amenajări spectaculoase.

 

Apartamentul a devenit atât de spațios, cu ideea de “clean” și simplu, datorită modificărilor gândite de proprietari împreună cu arhitecți și implementate de echipa noastră. Inițial, livingul și bucătăria erau separate, iar după renovare au devenit un spațiu comun. Peretele holului a fost dărâmat pentru că structura blocului a permis acest fapt iar peretele bucătăriei a fost înlocuit de un glasvand cu rame negre, în stilul minimalist.

Peretele din living este placat cu un trafor negru de metal, îndulcit de accesoriile glam și de placa de marmură albă. LOVELY!

 

Probabil una dintre cele mai spectaculoase bucătării la care am lucrat în ultimul timp, aceasta impresionează prin alegerile atipice pentru o astfel de cameră. Dar mai ales, prin linia de simplitate, fără obiecte la vedere, totul fiind gândit până la cel mai mic detaliu. Iar peretele placat cu foi din oglindă cu accente de cupru aduce dinamism și unicitate unui spațiu atât de curat din punct de vedere al formelor. Mobilierul a fost proiectat special pentru acest loc și continuă, din punct de vedere cromatic, ideea pe care au mizat arhitecții în întregul apartament.

 

Totul este gândit pentru a păstra unitatea până în ultimul colț. Din acest motiv, o parte din peretele din living este placat, la fel ca și în bucătărie, cu aceleași foi de oglindă spectaculoase. În spatele  lui se găsește o mică baie de oaspeți, mascată perfect de acesta.

 

 

În spatele acestui perete se află baia de oaspeți

 

 

Cel de-al doilea hol al apartamentului surprinde prin aceleași alegeri minimaliste, atât prin peretele finisat cu vopsea decorativă cât și prin jocurile geometrice de lumină din tavan.

 

Ce ne place mult este că arhitecții au mizat pe aceleași culori, texturi și materiale, în fiecare cameră. În dormitor regăsim oglinda ce plachează peretele din bucătărie și pe cel din living. Iar măsuțele, corpurile de iluminat și fotoliul turcoaz îndulcesc încăperea și aduc exact acea doză de căldură de care orice dormitor are nevoie.

 

Arhitecții au ales aceeași vopsea decorativă și pentru peretele din dormitor, pe care s-a instalat și un cadru metalic negru cu model geometric.

 

Măsuța de sticlă transformată în noptieră este preferata proprietarilor iar noi suntem cu totul de acord. Este ruperea de ritm gândită atât de inteligent de designeri.

 

Pentru că orice casă trebuie să fie realizată după chipul și asemănarea proprietarilor, arhitecții au gândit un spațiu “de joacă”  pe aceeași linie simplă

 

V-am spus deja ca orice camera păstrează cu sfințenie aceeași strategie și asta o  dovedește și baia. Echipa noastră a montat o podea din plăci ceramice aproape identice cu parchetul din tot apartamentul și, deși spațioasă, baia este amenajată în stilul nordic. Aici au fost instalate o cadă și un duș de tip walk-in, faianță cu efect de marmură și mobilierul din lemn și metal negru.

Mobilierul din lemn, podeaua și alegerea jocurilor de culori între lemn, alb și cadrul metalic negru împreună cu oglinda aduc sentimentul de căldură și relaxare.

 

Pe lângă toate alegerile perfecte despre care am scris până acum, să nu uităm să menționăm parchetul triplu stratificat montat de echipa noastră. Este cu totul special pentru că aduce exact acea doză de căldură de care avea nevoie acest loc dar și pentru că se potrivește cu fiecare element. A fost un proiect care ne demonstrează, încă o dată, cât de mult iubim ceea ce facem. Rezultatul ne arată că merită să investim timp, energie, pasiune în fiecare dintre amenajările de care ne ocupăm.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *